Interieurgrind

3 woontrends voor 2022

Geplaatst op

Wie regelmatig op Funda heeft gekeken of vaste volger is van het populaire televisieprogramma ‘Kijken zonder kopen’ op RTL4 ziet het steeds vaker: visgraat vloeren met zwarte binnendeuren. Maar blijft deze trend ook in 2022 terug te zien in de huizen? En wat gaan we in aankomend jaar nog meer terugzien in de Nederlandse huishoudens? Vaak worden internationale trends gevolgd, op basis van een bezoek aan de meubelbeurs dit jaar in Milaan hebben we een top 3 met woontrends voor 2022 gemaakt!

  1. Trend 1: Hoekbanken in de woonkamer

Waar we de afgelopen jaren toch veelal de rechte banken (eventueel met verlengde voetensteun) terugzagen in de huishoudens, wordt 2022 het jaar van de hoekbank! De meest toonaangevende meubelmerken exposeerden in Milaan hun versie van de hoekbank. De hoekbank is een van de meest sociale keuzes voor in een woonkamer, je hebt immers altijd je gesprekspartner in het vizier en de banken bieden ruimte voor grote gezelschappen!


Hopelijk heb je genoeg ruimte in huis, omdat de meeste hoekbanken die we tegen zijn gekomen echt in een groot formaat worden uitgebracht! Een trend die we met name veel gaan zien is de hoekbank in het (kunst)leer, iets wat tegenwoordig gelukkig in allerlei soorten verkrijgbaar is. Lees vooral de volgende trend en wie weet staat er volgend jaar wel een mooie groene hoekbank in de woonkamer.

  1. Trend 2: De kleur van het jaar 2022? Groen!

Ieder jaar zie je weer een andere kleur opkomen. Waar men zich dit jaar vooral vasthield aan neutralere kleuren, wordt dit 2022 meer uitgesproken, we gaan namelijk heel veel groen terugzien in huis! Hierbij zijn met name de verfijnde kleuren zoals smaragd en olijf populair.

Op de beurs in Milaan hebben we bij veel merken groen terug zien komen in de settings. Wat dacht je van een mooie setting met groene tinten in een organisch behang, met daarbij een mooie groene bank of fauteuil. Het grote voordeel? Groen is met vele kleuren te matchen en bovendien ook ideaal te combineren met de nodige planten in huis.

  1. Trend 3: Een blijvende trend zijn de zwarte details in huizen

In 2021 zagen we het overal terug: kranen, kozijnen, deuren en bijvoorbeeld wasbakken in het zwart. En voor iedereen die hier helemaal in mee gegaan is, hebben we goed nieuws.. de zwarte details blijven we terug zien in 2022!
Wat dacht je van een mooie badkamer met olijfgroene betegeling in visgraat model met zwarte douchekop en kranen? Of een mooie entree in de huiskamer met zwarte stalen binnendeuren? Er zijn talloze voorbeelden te noemen.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden