Interieurgrind

5 redenen om steen in je interieur te gebruiken

Geplaatst op

Tegenwoordig zijn allerlei nieuwe materialen beschikbaar om in je interieur te verwerken, waaronder vinyl, PVC of ander kunststof. Maar om de meest natuurlijke uitstraling te creëren blijft er toch niets boven steen gaan. En dat is niet de enige reden om voor steen te kiezen.

Nieuwste trend

Steen is een natuurproduct dat eigenlijk nooit uit de mode raakt. Het aantal kleuren en de verschillende mogelijke bewerkingen zorgen ervoor dat menig interieurontwerper nog altijd de voorkeur heeft voor steen. Je kunt er een klassieke uitstraling mee creëren, maar ook een moderne, trendy look.

Onderhoudsvriendelijk

Steen is robuust en eenvoudig te onderhouden. Het materiaal is goed bestand tegen vloeistoffen en is niet gevoelig voor vuil. Het vormt ook een natuurlijke barrière tegen water en vocht. Ook is het eenvoudig te reinigen met behulp van water en een beetje schoonmaakmiddel.

Duurzaamheid

Steen is heel duurzaam en kan veel verdragen. Daardoor is het praktisch in alle ruimtes waar veel gelopen wordt, maar kan het ook goed gebruikt worden als aanrecht of aankleding van de muur. Doordat het eenvoudig te bewerken is kun je ook de uitstraling van het steen over periodes wijzigen.

Milieuvriendelijk

Steen is een natuurproduct en kan op een duurzame manier geproduceerd worden. Met het juiste onderhoud kan het materiaal een leven lang meegaan. Ook op ecologisch vlak is steen dus de juiste keuze.

Oneindige toepassingen

Bij het gebruik van stenen in je interieur denk je waarschijnlijk als eerst aan je vloer. Maar steen kan voor heel veel zaken gebruiken. Denk aan een prachtige, gepolijste binnenmuur of een mooie, witte trap. Een stenen op haard of een samengestelde tafel geeft een kamer al snel een warm en natuurlijk gevoel. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Geïnspireerd geraakt? Ook qua prijs kunnen stenen je nog wel eens positief verrassen. Kijk eens op Tegelpaleis voor interessante aanbiedingen.

Gerelateerde berichten

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen. Het is een flinke investering maar dat is het dubbel en dwars waard wanneer je merkt dat je jaarlijks...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden