Interieurgrind

5 soorten plafonds voor in de woonkamer

Geplaatst op

Een plafond is een bepalende factor voor de sfeer in je huis en dan vooral in de woonkamer; een ruimte waar je veel bent. Daarom is het goed om te weten welke soorten plafonds er zijn en wanneer je wel type het beste kunt gebruiken. Hieronder zie je de mogelijkheden.

Akoestisch plafond

Kun jij je televisie niet goed horen? Hoor je veel galm tijdens het praten? Werk en bel je veel vanuit de woonkamer waarbij je snel wordt gestoord door galm? Dan kan een akoestisch plafond de oplossing zijn. Een akoestisch plafond, bijvoorbeeld van Acosorb, draagt bij aan een rustige (werk)omgeving.

Gipsplaten

Het meest gebruikte materiaal voor plafonds zijn gipsplaten. Ze zijn makkelijk te plaatsen en over te schilderen in elke gewenste kleur. Je kunt het plafond ook gewoon wit maken en met behulp van ledverlichting een leuk effect creëren. Dit is allemaal prima zelf te doen als je een beetje handig bent. Het leuke van een gipsplafond is dat je met hoogteverschillen kunt spelen indien je dat mooi vindt. Zo kan je bijvoorbeeld het plafond boven de eetkamertafel verlagen.

Spanplafond

Het vervangen van een oud plafond is vaak veel werk. Als je daar geen zin in hebt, kun je voor een spanplafond gaan. Deze plaats je namelijk onder je huidige plafond. Je hoeft dan dus geen meubels aan de kant te schuiven. Het plaatsen van een spanplafond is vaak binnen een dag gedaan.

Kurk

Een warm, milieuvriendelijk product: kurk. Het wordt nog niet vaak gebruikt als plafond, maar het is ideaal materiaal voor een plafond als je een warm, geluidsabsorberend plafond wilt.

PVC

PVC is een kunststof die soms als oubollig, ouderwets en goedkoop wordt gezien. Toch is PVC tegenwoordig in vele moderne en hippe soorten te koop. Voor je plafond kun je bijvoorbeeld PVC met een houtstructuur gebruiken, zodat je de uitstraling van een houten plafond krijgt.

Gerelateerde berichten

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen. Het is een flinke investering maar dat is het dubbel en dwars waard wanneer je merkt dat je jaarlijks...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden