Houten pallets worden veelal gebruikt om zware goederen te vervoeren. Ze worden echter na verloop van tijd niet meer gebruikt omdat het hout verzwakt en de veiligheid niet meer gewaarborgd kan worden. Toch is het ontzettend zonde om deze pallets naar de sloop te brengen. Je kunt ze namelijk ontelbaar veel creatieve projecten gebruiken. In dit blog geven we je enkele leuke en creatieve tips om houten pallets te gebruiken in en rondom je woning. Zo help je niet alleen het milieu, maar zorg je ook voor een leuke twist voor je woning of tuin. 

Pallet bed

Ben je opzoek naar een leuke creatieve toevoeging aan je slaapkamer? Houten pallets kun je gebruiken om een bed te maken. Het gehele frame bestaat dan uit pallets en je hebt dus verder geen grote materialen nodig. Een pallet bed maak je eenvoudig door vier stevige pallets naast elkaar te leggen. Deze vormen de ondergrond van je nieuwe bed. Vervolgens bevestig je de pallets aan elkaar met lange schroeven en ijzeren plaatjes. Naast een geheel nieuw bed van houten pallets, kun je jouw huidige bed ook opfleuren met een hoofdsteun van pallets. 

Plantenbak

Houten pallets worden het vaakst gebruikt voor het maken van nieuwe plantenbakken. Dit komt omdat het hout goed gedijt in de buitenlucht en dus erg lang meegaat. Bovendien zorgt het voor een mooi, natuurlijk contrast met de felle kleuren van planten. Verder kun je de pallets eenvoudig naar wens bewerken door ze bijvoorbeeld te verven of te bewerken met oliën. 

Loungebank

Voor een nieuwe loungebank betaal je al gauw zo’n € 500,-. Bovendien komen de kosten voor de zitgedeeltes en kussens hier nog bij, waardoor je al gauw op € 700,- uitkomt. Een eenvoudige en goede manier om geld te besparen is het maken van een loungebank van houten pallets. Naast het feit dat je enorm veel geld bespaart, zorgt het ook voor een rustieke uitstraling. Je kunt zelf een buitenbank van houten pallets maken, maar je kunt er ook voor kiezen om deze door een tuinman te laten maken. 

Kastjes en tafels

Net als een loungebank voor houten pallets, zorgt ook een kastje in huis voor een enorme kostenbesparing en rustieke uitstraling. Kastjes voor in je huis worden vaak gemaakt van kleine delen van pallets, waardoor je gemakkelijk spullen kunt opbergen. Naast kastjes zijn houten pallets ook geschikt als basis voor een tafel. Deze kun je eenvoudig zelf maken door enkele pallets te stapelen en deze aan elkaar te bevestigen. Bovendien kun je wielen bevestigen aan de onderkant van de pallets, waardoor je de tafel gemakkelijk kunt verplaatsen.