Interieurgrind

Container bij een verbouwing: Wel of geen vergunning aanvragen?

Geplaatst op

Wil je een container plaatsen omdat je gaat verbouwen? Dan is het handig om uit te zoeken of je een vergunning nodig hebt of niet. In veel gevallen is het niet nodig om een vergunning aan te vragen omdat de container op eigen terrein staat. Wanneer de openbare ruimte gebruikt wordt, dan is dat een ander verhaal. In dit artikel kan je alles vinden wat je moet weten om een goed beeld te vormen. Zo ben je altijd zeker van je zaak als je een container aanvraagt.

Wanneer is een vergunning nodig?

Ga je een container huren in Amsterdam, dan is de kans groot dat je deze op de openbare weg moet plaatsen. Dan is dat niet zomaar toegestaan, zoals in de Algemene plaatselijke verordening opgenomen. Dit geldt voor wegen, stoepen, parkeervakken en fietspaden. Een vergunning aanvragen is dan dus ook wel heel belangrijk om te doen. Mocht je dit niet doen, dan loop je het risico om een boete te krijgen. Dit kan een boete van de politie zijn, maar ook een naheffing van de gemeente. Bovendien moet je de container alsnog verplaatsen.

Plaatsen op eigen terrein

Ga je een container huren in Almere bij Paridon Containers en ga je die op eigen terrein plaatsen? Dan wordt het een ander verhaal. Zet je de container op de oprit of in de tuin, dan is daar geen vergunning voor nodig van de gemeente. Wel is het belangrijk dat je dan eerst even goed nakijkt of de container wel op je oprit kan staan en dat deze niet verzakt of schade aan de tuin of oprit veroorzaakt. Ook is het aan te raden om even goed naar het formaat te kijken. Zo heb je zekerheid dat je er op een goede manier mee kan werken, zonder dat de kosten oplopen.

Wat is de precariobelasting?

Het kan soms zo zijn dat precariobelasting wordt geheven/ Dit is een heffing die je moet betalen wanneer je met een voorwerp gebruik maakt van de openbare ruimte, bijvoorbeeld een container. Deze belasting wordt soms ook wel de stoeptaks genoemd. De belasting gaat soms gepaard met een waarborgsom die de gemeente van je eist. De hoogte van deze taks verschilt wel per gemeente. Daarom moet je dit wel altijd eerst goed nakijken. Vaak ligt het bedrag ergens tussen €400,- en €500,-. Het is echter ook zo dat er gemeenten zijn waar een container gratis geplaatst mag worden.

bouwafval

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden