Interieurgrind

De hipste woontrend van het moment: gietvloeren

Geplaatst op

Als jij wel wat toe bent aan een andere look in je huis is een gietvloer misschien niet het eerste waar je over nadenkt. Toch worden gietvloeren steeds vaker gezien in huizen en dat is niet zonder goede reden. Gietvloeren hebben namelijk talloze voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren en zien er ook nog eens een stuk mooier uit. Ze zijn makkelijker in het onderhoud en erg slijtage bestand. Hiernaast brengen ze een ruimte mooi samen, door de ruimte een uniforme uitstraling te geven wat je verschillende meubelstukken mooi laat samen komen. In dit artikel gaan wij in op wat gietvloeren eigenlijk zijn en waarom ze steeds populairder worden in de Nederlandse huishoudens.

Waar gietvloeren vandaan komen

Als je hier al eens op gelet hebt is het je waarschijnlijk al eens eerder opgevallen. Gietvloeren kwamen vroeger namelijk voornamelijk erg vaak voor in andere soorten gebouwen zoals ziekenhuizen. Naast ziekenhuizen worden ze ook op de werkvloer regelmatig terug gezien ongeacht de sector waarin je werkt. Veel kantoren zweren er namelijk bij. Ze zijn ook nog eens een favoriet in bedrijfspanden, zoals bijvoorbeeld in magazijnen en fabrieken. Dat heeft voornamelijk erg praktische redenen. Zo zijn gietvloeren zeer goed bestand tegen sterke schoonmaakmiddelen zoals ontsmettingsmiddel. Hier komt ook nog eens bij dat ze bijdragen aan een goede hygiëne. Dit komt namelijk doordat een gietvloer geen naden heeft waar bacteriën in vast kunnen gaan zitten.

De mooiste inrichting voor alle regio’s: ook voor gietvloeren Drenthe

Gietvloeren in huis

Naast de belangrijke bijdrage aan een goede hygiëne, hebben gietvloeren in huis nog een tal aan andere voordelen. Zo zijn ze erg goed bestand tegen slijtage en zijn ze antislip. Ze zijn ook erg laag in onderhoud. Met andere woorden, als hij eenmaal ligt heb je er ook geen omkijken meer naar. Dit in combinatie met de moderne en strakke look maakt deze vloer ontzettend geschikt voor in huis. Er zijn verschillende soorten gietvloeren, die met de juiste overwegingen ook bij jou thuis als gegoten zitten. Zo zit er een verschil tussen een epoxy vloer en een PU gietvloer. Het belangrijkste verschil tussen deze twee is dat een epoxy gietvloer harder en brozer is. Een PU gietvloer is flexibeler, waardoor deze beter bestand is tegen krassen. Welke vloer het beste geschikt is voor bij jou in huis, ligt geheel aan je eigen wensen. De verschillende voor- en nadelen kan je ook bespreken met een professional die de vloer komt leggen. Dit kan in elke regio in Nederland, zoals bijvoorbeeld bij gietvloer Drenthe.

Gerelateerde berichten

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen. Het is een flinke investering maar dat is het dubbel en dwars waard wanneer je merkt dat je jaarlijks...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden