Interieurgrind

De mogelijkheden van Beton Cire

Geplaatst op

Beton Cire is een moderne vorm van betonstuc, bestaande uit een combinatie van stucwerk en cement. Dankzij het stoere en moderne uiterlijk is het een enorme trend. Maar wat zijn de mogelijkheden van Beton Cire eigenlijk?

Behalve dat het er erg goed uitziet, heeft Beton Cire nog een aantal bijzondere eigenschappen waardoor het in trek is. Zo is het betonstucwerk bestand tegen water en slijtage, wat het schoonmaken en onderhoud enorm makkelijk maakt. Sterker nog: onderhoud is amper nodig. Daarnaast kan Beton Cire op bijna elke ondergrond worden aangebracht. Het biedt dan ook mogelijkheden in zo goed als elke ruimte.

Beton Cire muren

Dankzij de combinatie van stucwerk en cement heeft Beton Cire een zichtbaar reliëf. Dit maakt dan ook direct het verschil met ‘normaal’ stucwerk. Het zorgt voor de stijlvolle details die je ook zo vaak in de woonmagazines ziet. Dit maakt Beton Cire bijvoorbeeld erg geschikt om één of meerdere muren in huis extra in het oog te laten springen. Zo geeft deze manier van afwerken je slaapkamer of woonkamer een extra touch.

Het feit dat Beton Cire watervast is, maakt het bovendien ook een geschikt materiaal om de muren in natte ruimtes mee af te werken. Denk bijvoorbeeld aan de douche, die kun je prima afwerken met Beton Cire. Ook het stukje muur boven je aanrecht kan een goede plek zijn voor Beton Cire. Het is makkelijk schoon te maken, dus saus-, vet-, of waterspetters hoeven geen stress meer op te leveren.

…vloeren

Hoewel Beton Cire muren veel mogelijkheden bieden, wordt het materiaal meestal gebruikt om vloeren mee te leggen. Bovenstaande voordelen – watervast, bestand tegen slijtage, gemakkelijk onderhoud – vertalen zich ook door naar Beton Cire vloeren. Dat is maar goed ook, want deze eigenschappen zijn voor een vloer nog belangrijker dan voor een muur.

Bovendien ontstaan er bij het leggen van een Beton Cire vloer geen naden. Zo’n naadloze vloer is een lust voor het oog. Het geeft een schone, moderne look aan elke ruimte, en kan voor extra rust zorgen in kleinere woningen. Het ontbreken van naden betekent dus ook dat er geen vuil en stof tussen kan blijven zitten – één van de redenen waarom het schoonmaken zo eenvoudig is.

… en details 

Beton Cire kan gebruikt worden voor grote projecten, maar het kan ook voor extra details zorgen in kleinere ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan het toilet. Deze ruimte is meestal te klein om echt te decoreren. Maar, met een Beton Cire achterwand breng je toch wat stijlvolle details aan zonder kostbare ruimte in beslag te nemen.

Beton Cire biedt dus veel mogelijkheden, of je nu op zoek bent naar een nieuwe muur, vloer, of wat stijlvolle details. In veel plaatsen kun je stukadoors vinden die Beton Cire kunnen aanbrengen. Zoek bijvoorbeeld eens naar een stukadoor in Weesp, of een plaats bij jou in de buurt.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Beton Cire? Kijk dan eens op Stucstunter.nl

Gerelateerde berichten

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen. Het is een flinke investering maar dat is het dubbel en dwars waard wanneer je merkt dat je jaarlijks...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden