De bedkast is een van de populairdere slaapmeubels en zien we steeds meer terugkomen in appartementen en woningen. Met deze meubel heb je een bed en kast ineen. ’s Avonds klap je hem eenvoudig open tot bed en overdag weer in tot kast. Er zijn ruimtebesparende bedkasten in allerlei maten, kleuren en uitvoeringen. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende soorten bedkasten.

Verticale bedkast

Het type bedkast dat we erg vaak tegenkomen is de verticale bedkast. Bij deze uitvoering lig je met het hoofdeinde bij de kast. Het voordeel van verticale bedkasten is dat de kast vrij hoog is, aangezien de lengte van het bed in de kast past. Qua ruimte op de grond neemt een verticale bedkast niet veel ruimte in. Door het verticale uitklappen neemt deze variant qua diepte juist wel weer wat meer ruimte in.

Horizontale bedkast

Horizontale bedkasten zijn zeer geschikt voor smallere ruimtes. Dit komt doordat je een horizontale bedkast over zijn zij heen uitklapt, waardoor je niet veel ruimte in de diepte nodig hebt. Wel is het zo dat de kast zelf qua sta oppervlakte weer wat meer ruimte in beslag neemt, aangezien het bed horizontaal uit de kast geklapt wordt.

Bedkast met bureau of tafel

Als je nog meer functionaliteiten wil, dan is de bedkast met bureau of tafel zeer geschikt. Met deze bedkast heb je niet alleen een bed en een kast, maar daarbij ook nog eens een bureau of tafel. Dichtgeklapt zit er aan de kast een bureau of tafel gevestigd, waardoor je ook gemakkelijk kunt dineren of studeren aan het bureau of de tafel van de bedkast.

Bedkast met bank

Wil je liever een bank als extra meubel? Met een bedkast met bank heb je een bed, kast en bank ineen. Zo klap je de kast ‘s avonds uit om op bed te kunnen liggen en klap je hem overdag weer uit om comfortabel op de bank te zitten.

Stapelbed

Heb je regelmatig meerdere mensen over de vloer die willen blijven slapen? Dan raden we een stapelbed aan. Met een stapelbed heb je direct twee slaapplekken, terwijl de slaapmeubel ongeveer net zoveel ruimte inneemt als de andere bedkasten.