Interieurgrind

De voordelen van plexiglas ten opzichte van glas

Geplaatst op

In tegenstelling tot standaard glas, is plexiglas gemaakt plastic op basis van arcylolie. Plexiglas is transparant en heeft thermoplastische eigenschappen, waardoor het in verschillende vormen geproduceerd kan worden. Plexiglas wordt veelal verwarmd en vervolgens in de gewenste vorm uitgehard. Hierdoor is plexiglas geschikt voor zeer veel toepassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ramen, badkuipen, lichtbakken, autolampen en verschillende meubelstukken. Plexiglas kent enige overlap met standaard glas, maar kent daarentegen ook een aantal grote voordelen ten opzichte van glas. Ben je benieuwd naar de voordelen van plexiglas? Lees dan dit blog en ontdek de kracht van plexiglas

Transparant op maat

Bijna al het standaard glas is volledig transparant en laat al het zonlicht door, terwijl plexiglas verkrijgbaar is in verschillende gradaties van transparantie. Hierdoor is plexiglas zeer geschikt voor toepassingen in de lichtindustrie en is het volledig op maat aan te passen. Bovendien kent glas een groot nadeel: het reflecteert veel licht, waardoor je last kunt hebben van schitteringen, waardoor je zicht verslechtert. Plexiglas reflecteert een stuk minder, waardoor er geen verblinding wordt veroorzaakt. Door deze eigenschap kent plexiglas de voorkeur bij werkzaamheden die nauwkeurig afgewerkt dienen te worden. 

Minder kwetsbaar

Voor plexiglas is veel meer druk nodig om te barsten dan voor een ruit van dezelfde dikte. Deze duurzaamheidskwaliteit maakt plexiglas een stuk duurzamer. Het versplintert niet in vele gevaarlijke stukken zoals glas. Plexiglas is bovendien een sterk materiaal dat bestand is tegen een softbal, waardoor het een uitstekend product is voor gebieden waar kinderen spelen. Het wordt ook gebruikt in producten zoals politieschilden en basketbalborden. Plexiglas kent dus een veel langere levensduur dan standaard glas, waardoor het een investering is op lange termijn en dus relatief goedkoper is. 

Eenvoudig te bewerken

Plexiglas is gemakkelijker te bewerken dan glas. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het snijden op maat, dit is veel eenvoudiger en sneller dan het snijden van glas. Zo zaag je plexiglas eenvoudig in elke maat die nodig is voor de desbetreffende toepassing. Bovendien is plexiglas een stuk lichter dan gewoon glas, namelijk wel tot 50% lichter. Door dit lage gewicht is het eveneens gemakkelijker te verplaatsen en vervoeren zonder dat het breekt.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden