Interieurgrind

Droogbloemen zijn niet meer weg te denken uit je interieur

Geplaatst op

Gedroogde bloemen zijn een unieke en elegante manier om je huis te versieren. Ze kunnen worden gebruikt als decoratie voor tafels, mantels, of planken. Je kan ze ook gebruiken als accent in de hoeken van kamers of op banken en stoelen. En het mooiste is dat ze eeuwig meegaan! Hoezeer je ook van verse bloemen houdt, gedroogde bloemen zijn niet meer weg te denken uit je interieur.

Hoe je je huis decoreert met droogbloemen

Het belangrijkste bij het drogen van je eigen bloemen is de tijd die ze nodig hebben om volledig te drogen. Hoe sneller ze drogen, hoe beter ze mettertijd bewaard zullen blijven. In het algemeen geldt dat als je de steel ongeveer 1 cm boven het bloemhoofd afsnijdt, ze in de meeste gevallen binnen een week of twee droog zijn.

Verpak ze in een doos gevuld met droog materiaal zoals zaagsel of rijst. Je kan ook silicagel toevoegen, dat is geweldig om de vochtigheid laag te houden en het droogproces te versnellen. Dit verhoogt hoe snel je bloemen in staat zijn om te worden bewaard in nuttige decorstukken!

5 eenvoudige manieren om je huis te versieren met droogbloemen

Hier zijn vijf eenvoudige manieren waarop je je huis kunt versieren met droogbloemen:

  • Voeg gedroogde bloemen toe aan je tafelschikking;
  • Hang een paar bossen droogbloemen aan een schoorsteenmantel voor een natuurlijke look;
  • Gebruik een vaas gevuld met droogbloemen als een accent in de hoek van een kamer;
  • Zet een elegante schaal gevuld met een verscheidenheid aan droogbloemen op een salon- of bijzettafel;
  • Vul een glazen pot met kleine stukjes gedroogde bloemen en gebruik het als een middenstuk op de eettafel.

Naast deze 5 leuke en eenvoudige manieren op droogbloemen in je interieur te gebruiken zijn er natuurlijk nog vele meerdere mogelijkheden. Maar dat is aan jezelf, geen enkele manier is verkeerd zolang jij het mooi vind.

Vrouw Die Boeket Van Herbarium In Opslag Kiest

Droogbloemen om het hele jaar van te genieten

Heeft u geen tijd om uw eigen bloemen te drogen? Je kan toch het hele jaar door van hun schoonheid genieten door droogbloemen te kopen bij de droogbloemen groothandel. Deze droogbloemen worden zorgvuldig geselecteerd, geconserveerd en verpakt, zodat je altijd toegang hebt tot hun natuurlijke schoonheid en elegantie. Je kan kiezen uit een verscheidenheid van gedroogde bloemen: rozen, lelies, madeliefjes en nog veel meer!

Neem daarom eens een kijkje bij een droogbloemen groothandel, want ik weet zeker dat er ook iets voor jou tussen zit!

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden