Interieurgrind

Een basisindeling voor elke tuin

Geplaatst op

Als je je tuin laat of gaat aanleggen, dan is het belangrijk om goed na te denken over de indeling die je wenst te gebruiken. Als je tuin een wirwar is van bloemen, planten, tafeltjes en stoelen kun je het wel vergeten; je zult nooit lekker tot rust komen in je tuin. Om ervoor te zorgen dat je op een goede manier de rust creëert in je tuin, hebben wij deze blog voor je. Lees hier hoe je afbakening op een mooie en leuke, maar ook functionele manier kunt realiseren voor nagenoeg elke type tuin.

Zitgedeelte

Als je zitgedeelte wil hebben in je tuin, dan dien je hiermee rekening te houden bij het aanleggen – of eigenlijk daarvoor al. Het type vloer wat je gebruikt voor het zitgedeelte kan namelijk aardig wat invloed hebben op het zitgemak. Grind of kleine stenen raden wij dan ook af voor een zitgedeelte. Ze zorgen namelijk vaak voor wiebelende tafels en stoelen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie tuintegel van 60 bij 60.

Bloemen en planten

Bloemen en planten verdienen in je tuin hun eigen plaats. Dit kan zijn langs de randen van de tuin of juist in het midden van de tuin in combinatie met bijvoorbeeld een vijver. In dat geval is het mooi om je bloemen af te bakenen van de rest van je tuin door ze een wat hoger plekje te geven. Dit kun je doen door bijvoorbeeld gebruik te maken van een opsluitband.

Opbergruimte

Je tuin zal ook de nodige opbergruimte moeten hebben. Ook bij een kleine tuin zul je toch graag een schuurtje of tuinhuisje willen hebben waar je je tuingereedschap, fietsgereedschap, tuinstoelkussens en meer kwijt kunt. Sommige dingen kun je misschien nog wel in huis bewaren, maar in de meeste gevallen horen deze spullen buiten. Als je geen ruimte hebt voor een tuinhuisje of een schuur, dan kan je misschien een kleine tuinkast (laten) maken waarin je op zijn minst je tuingereedschap (wat doorgaans het meest vies wordt) goed kunt bewaren.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden