Interieurgrind

Een lagere energierekening met muurisolatie

Geplaatst op

Om energie te kunnen besparen is het belangrijk dat er een goede muurisolatie is. Deze is vaak niet aanwezig in oude woningen, waardoor veel warmte verloren gaat en de stookkosten omhooggaan. In deze blog leggen we uit hoe je kunt besparen met muurisolatie.

Geld verdienen met muurisolatie

Met muurisolatie kun je echt geld verdienen. Natuurlijk moet je dan wel wat laten doen aan de isolatie van je oude woning. Deze is vaak niet goed geïsoleerd waardoor je veel geld kwijt bent aan de energierekening. Dat kan anders! Er is namelijk speciale muurisolatie voor deze oudere panden, die zo ontworpen dat je er van de buitenkant af niets aan ziet. Het gaat vaak om ruimtebesparende en vochtregulerende schuimplaten. Je kunt al zo’n 1000 euro op de energiekosten besparen als je de isolatie laat updaten. Dit vermindert ook de CO2-uitstoot, wat weer goed voor het milieu is. Dat is echt een win-winsituatie!

Meer comfort

Een oude woning ziet er misschien er mooi uit aan de buitenkant, de gevoelstemperatuur binnen is soms wat bedroevend. Dat vraagt natuurlijk om een uitstekende muurisolatie. Dit helpt tevens schimmel en vocht te voorkomen.

Subsidie

Het mooiste van alles is de subsidie die er voor aan te vragen is. Het is afhankelijk van waar je woont, of en hoeveel subsidie er voor beschikbaar is. Overheden die subsidie geven voor isolatiemaatregelen zijn: het Rijk, de gemeente of de provincie. Vraag de juiste instantie om informatie over subsidie voor muurisolatie.

Tips om je huis lekker fris te houden

Met alleen een uitstekende muurisolatie ben je er nog niet. Ook is het belangrijk om de ruimte goed te ventileren. Maak geregeld schoon en lucht goed door na het douchen, dit is zeker belangrijk als er geen goede afzuiging in de douche is. Zet anders de ramen tegen elkaar open als dit kan.

Conclusie

Muurisolatie is een techniek waarmee oudere panden vanaf de binnenkant een nieuwe isolatie kunnen krijgen. Op deze manier wordt het authentieke aangezicht van bijvoorbeeld een monumentaal pand niet veranderd. Voor de isolatie van panden bestaat in vele gevallen een subsidie. De informatie hierover kun je opvragen bij de verschillende overheden die er over aan. Niet alleen muurisolatie zorgt voor een verbetering van het leefklimaat, ook simpele dingen als het ventileren van de woonkamer of het doorluchten van de douche na gebruik, zijn manieren om het leven binnen prettig en gezond te houden. Laat je goed informeren door een expert zodat je de juiste muurisolatie krijg voor je woning.

Gerelateerde berichten

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen. Het is een flinke investering maar dat is het dubbel en dwars waard wanneer je merkt dat je jaarlijks...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden