Interieurgrind

Een smashcourt in je tuin; wat komt er bij kijken?

Geplaatst op

Op deze site vertellen we je van alles over huis en tuin. Een leefomgeving waar je blij van wordt en dat volledig voldoet aan al je eisen. Dát is wat we voor je willen realiseren en daar helpen we je dan ook vaak genoeg bij. Dat doen we vandaag weer. Hoe we dat doen? Door je te vertellen wat er komt kijken bij een smashcourt in je tuin. Als je hier voldoende ruimte voor hebt en een grote liefhebber bent, is dit een ontzettend mooie wens om te hebben. We bespreken hier uitgebreid waar je wellicht aan moet denken. Laten we snel beginnen! 

Voorbereiding van de smashcourt

Het begint allemaal met een goed plan en ontwerp. Hierbij moet rekening worden gehouden met de grootte en locatie van de tennisbaan, de ondergrond, drainage, belijning, hekwerk en verlichting. De bouwer van de smashcourt kan je hier van alles over vertellen, dus luister hier goed naar en probeer jezelf van tevoren een beetje in te lezen zodat je kritische vragen kunt stellen en begrijpen wat hij/zij te zeggen heeft. Het terrein moet bovendien verder worden voorbereid voor de aanleg van de tennisbaan. Dit omvat het verwijderen van obstakels, egaliseren van de grond en indien nodig het aanbrengen van drainage. Voor een smashcourt wordt meestal een onderlaag van zand en een drainagesysteem aangelegd met daarop een laag van mengsel van grind, zand en kunststofvezels. 

Het echte werk 

Nadat het grondwerk is voltooid, kan de smashcourt worden aangelegd. Dit gebeurt meestal in verschillende lagen, beginnend met hierboven genoemde onderlaag. Daarna wordt er vaak een laag van lava fundering aangebracht. Vervolgens wordt het mengsel voor de toplaag aangebracht en wordt het geëgaliseerd om de juiste hoogte en vlakheid te krijgen.

 

Uiteraard mag de belijning ook niet ontbreken. De belijning van de tennisbaan is belangrijk voor de spelregels en het bepalen van in- en uitballen. Ook verdere afwerking is belangrijk voor de smashcourt. De afwerking omvat het aanbrengen van een hekwerk rond de baan en het plaatsen van verlichting. Verder is het van belang dat er aandacht besteed wordt aan het onderhoud. Smashcourt dient regelmatig geveegd te worden om losse vezels weg te halen en om de baan vlak te houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden