Interieurgrind

Eenvoud en stijl: de voordelen van een gietvloer

Geplaatst op

Als je houdt van een stijlvolle vloer waar je niet veel omkijken naar hebt, dan is de gietvloer echt iets voor jou. De looks en het gemak maken het een ideale vloer. In deze blog lees je wat er zo mooi is aan een gietvloer en waarom de vloer zo populair is.

Wat is een gietvloer?

Als we het hebben over een gietvloer, dan gaat het over een afwerklaag die op een dragende vloer wordt aangebracht. Een kunststof wordt daarbij gegoten op de onderlaag. Deze kunststof hardt uit en vormt uiteindelijk de vloer waarop je kunt lopen. Er worden verschillende materialen gebruik voor een gietvloer: gietbeton of kunststof. De laatste is vaak polyurethaan (PU) of epoxy. Gietvloeren bestaande uit een mengsel van cement en polyurethaan komen ook voor. De PU-vloer vinden we vaak in woonhuizen. Dit materiaal is zo populair omdat het elastisch is en daardoor bestand tegen krimp- en uitzetspanning die ontstaat door bijvoorbeeld vloerverwarming. Dit type vloer is dus ideaal te combineren met vloerverwarming. Daarnaast kan de vloer in bijna alle kleuren geleverd worden.

Gemak van een gietvloer

Het gemak van een gietvloer is nauwelijks te overschatten. Denk jezelf eens in: je hebt een gezin met kleine kinderen en een gietvloer in de eetkamer liggen. Hoe fijn is dat! Want iedereen weet dat kleine kinderen bijzonder kunnen knoeien met eten. En wat heeft dat nu met een gietvloer te maken? De gietvloer is van kunststof, neemt geen kleurstoffen en vuil op en is heel gemakkelijk schoon te maken. Wat een zegen. Ook in de keuken is de gietvloer een uitkomst, want hoe goed de kok ook mag zijn, hij laat heus wel eens een steekje vallen. Of een spatel.

Moderne stijl gietvloer

De gietvloer is compatible met verschillende interieurstijlen, waarbij de minimalistische woonstijl toch wel voorop staat. Een minimalistische woonstijl kenmerkt zich door meubels en accessoires met een uiterst eenvoudig ontwerp waarbij alle franje is weggelaten. De gietvloer past hier met zijn strakke en essentialistische design goed bij. Tegenwoordig zie je steeds vaker design van beton, wat natuurlijk voor een basic look zorgt. Een gietvloer van beton maakt dan het plaatje compleet.

Rustige uitstraling van de gietvloer

Niet alleen de looks, maar ook het gemak van de gietvloer is een reden waarom dit type vloer zo populair is. De elementaire ontwerptaal straalt een bepaalde rust uit en dat is wat veel mensen aanspreekt. Natuurlijk kun je ook kiezen voor felle kleuren of gietvloeren met een tekening van vegen erin, maar over het algemeen komt de vloer kalm op ons over. Combineer gerust sprankelende kleuren met een grijze gietvloer, de vloer is de rustige basis waarop je je interieurdesign kunt bouwen.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden