Interieurgrind

Gave ideeën voor je veranda: creatieve inzichten

Geplaatst op

Ben je klaar met de oude bank op je terras, wil je iets anders? Een stijlvolle veranda of terrasoverkapping is dan een optie! In deze blog geven we je tips waarmee jij je nieuwe veranda een supertoffe look kunt geven. Kijk snel met ons mee naar de tips.

Eenheid

Vaak is het leuk om een eenheid tussen de architectuur van je woning en je pergola te maken. Een beetje variatie mag er natuurlijk wel zijn, maar wanneer je pergola qua stijl aansluit op je woning, krijg je snel een mooi resultaat. Woon je in een bungalow uit de jaren zestig, dan is het leuk om je pergola anders te maken dan wanneer je bijvoorbeeld in een huis uit de jaren tachtig woont.

Planten kiezen

De pergola combineren met planten zorgt voor een ongekende look waar je buren jaloers op zullen zijn. Deze groene vrienden zorgen voor een natuurlijke sfeer waarin je kunt genieten. Kies voor planten die de winter kunnen overleven, dat scheelt veel werk. Natuurlijk kun je ook kiezen voor planten in potten, deze kunnen dan wel naar binnen, maar kies er dan slechts een paar die er heel mooi uitziet. Wat erg mooi is bij een veranda, om die Amerikaans of Mexicaanse sfeer te krijgen, is te kiezen voor grote of kleine cactussen. Kies een klein aantal potten en niet voor veel kleintjes, dat kan rommelig ogen. Als je daar juist van houdt: go for it!

Chillen

Een veranda is gemaakt om… juist: om te chillen! Wat kun je dan doen? Plaats een schommelstoel en hang de verplichte hangmat op. Dat zorgt voor een ultieme plek om te relaxen. En dat willen we toch allemaal, dat we thuiskomen, zeker in de zomer, om te genieten van ons privé paradijsje? Dat kun je allemaal krijgen en meer wanneer je kiest om je veranda als een chillplekje in te richten.

Details

De kunst schuilt in de details, dat roept ons op om hier oog voor te hebben. Je kunt met het uitwerken van bijzondere details, bijvoorbeeld met houtsnijwerk dat je zelf maakt, of accessoires of kunstwerken een sfeer oproepen waarin een persoonlijk statement van je naar voren komt. Details maken of breken een pergola design.

Inspiratie

Inspiratie is een van de belangrijkste dingen die je moet hebben als je gaat ontwerpen. Maar hoe krijg je dit? Het is goed om te weten dat eigenlijk niets 100% nieuw of uniek is. Alles is op een of andere manier een voortborduren op wat er al bestaat. Dat wil niet zeggen dat je geen creatieve combinaties kunt maken of een twist geven aan wat al bestaat zodat het net even anders wordt. Voor inspiratie moet je eigenlijk gewoon goed kijken naar wat er al is gedaan. Je creativiteit geeft er dan vanzelf een eigen draai aan.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden