Interieurgrind

Het belang van veiligere trappen

Geplaatst op

Als het om de veiligheid van onze huizen gaat, telt elk klein detail. Vaak, wanneer deze kleine details worden genegeerd, worden ze geleidelijk een probleem dat mogelijk ongelukken en verwondingen kan veroorzaken.

Veel bezoekjes aan de spoedeisende hulp zijn meestal gerelateerd aan ongelukken en verwondingen door trappen. Veel van deze ongelukken gebeuren op trappen die vanuit de garage naar de ingang van het huis leiden. Veel van deze trappen zijn gemaakt van materialen van lage kwaliteit, waardoor ze ongevalsgevoelig zijn. Als u actieve kinderen, onvoorzichtige tieners en ouderen in uw huis heeft, moet u uw trappen ook een prioriteit maken.

Hieronder vindt u een gids over hoe u uw trap veilig en tegelijkertijd aantrekkelijk kunt maken:

De totale breedte

De totale breedte van uw buitentrap moet ten minste 4 meter zijn in een privéruimte. In een openbare ruimte moet dit minimaal 2 meter zijn. Let wel, bredere trappen zijn een stuk veiliger en aantrekkelijker. Dit geldt vooral in drukke plaatsen.

Soms kiezen mensen voor smalle trappen om ruimte te besparen. We begrijpen hoe belangrijk het is om elke ruimte in huis optimaal te benutten. Maar als het om trappen gaat, moet de veiligheid van de mensen die de trap gebruiken de hoogste prioriteit hebben. Bredere trappen, vooral buiten, zijn dus aan te bevelen.

De stootborden

De stootborden zijn de verticale delen van elke trede van uw trap. In het ideale geval zijn ze 6″. Maar om struikelen, uitglijden en ongelukken te voorkomen, mag het stootbord van uw trap maar tussen 4″ en 7″ zijn. Hoewel dit voor de hand ligt, is het toch belangrijk op te merken dat alle afmetingen van elke trede gelijk moeten zijn. De belangrijkste reden hiervoor is de ergonomische functie ervan.

Met uniforme afmetingen is het ook gemakkelijker voor mensen om elke stap die ze zetten in te schatten. Dit zal ongevallen en verwondingen aanzienlijk helpen voorkomen.

De treden

De treden zijn de horizontale aspecten van elke trede van uw trap. Hun afmetingen hangen af van de afmetingen van de stootborden. Dit is om ervoor te zorgen dat ze ergonomisch ontworpen en gebouwd zijn. Het standaardbereik voor de afmetingen van buitentreden ligt echter tussen 11 inch en 18 inch.

Tip: antisliprubbertape.com

De leuningen

Handrails

Leuningen zijn een must als het gaat om trappen. Hun belangrijkste functie is steun en begeleiding te bieden aan de mensen die de trap gebruiken. Hun esthetische functie is slechts een extra factor. Hier volgen enkele overwegingen voor veiliger leuningen:

Aangezien de meerderheid van de mensen rechtshandig is, overweeg dan om uw leuningen aan de rechterkant van uw buitentrap te plaatsen.

Als u buiten een glazen trap hebt, is het sterk aan te bevelen om roestvrijstalen glazen spiegels te gebruiken om ze op hun plaats te houden. Afhankelijk van de kwaliteit zijn glazen materialen meestal duurzaam. Als u echter meer houvast biedt, worden ze sterker en gaan ze langer mee.

Handgrepen van gietijzer van roestvrij staal zijn ook een pluspunt. Een van de redenen is dat ze zeer duurzaam en corrosiebestendig zijn. Dit betekent dat u uw leuningen niet snel zult moeten vervangen. Bovendien is roestvrij staal aantrekkelijk en zal het moeiteloos opvallen. Leuningen die goed opvallen zijn perfect voor oudere mensen en kinderen.

De bordessen

Overloop

De hoogte en de frequentie van de overloop zijn ook belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden. Overloopbruggen zijn de gelijkmatige pauzes tussen uw trappen. Ze laten u en de mensen die de trap gebruiken toe om met zo veel gemak naar boven en beneden te gaan. Topografie is essentieel bij het ontwerp van bordessen in een reeks trappen, met enkele belangrijke regels die u moet opnemen:

De lengte van uw landing moet vijf voet of een reeks van vijf voet zijn. Dit is om de soepele bewegingen van de gebruikers te bevorderen.

De frequentie moet zo veel mogelijk om de negen tot elf treden zijn. Dit is om de vereiste inspanning om de trap te gebruiken te verlichten.

Uw bordes moet worden gescheiden door een maximum van vijf meter. Dit is voor gebruikers om duidelijk zicht te hebben op elke overloop als ze de trap opgaan.

Andere veiligheidstips

Verlichting

Om uw buitentrap veilig en aantrekkelijk te maken, helpt het om verlichting aan te brengen. Dit maakt de trap beter zichtbaar, vooral ’s nachts.

Regelmatig onderhoud

U hoeft uw trap niet uitgebreid te controleren, maar zorg er wel voor dat u hem af en toe controleert op beschadigingen. Deze beschadigingen kunnen nu nog klein zijn, maar ze kunnen groter en groter worden en een serieus risico vormen. Controleer op scheuren die kunnen leiden tot uitglijden en struikelen, losse leuningen, enz.

Zorg er ook voor dat uw trap vrij is van rommel. Denk hierbij aan speelgoed, schoenen, olie- en waterslip en andere factoren die ongelukken en verwondingen kunnen veroorzaken.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden