Interieurgrind

Het perfecte sta bureau voor jouw thuiskantoor

Geplaatst op

Wilt je een sta bureau kopen? Een staand bureau is de perfecte oplossing voor jouw thuiskantoor. Je hoeft dan niet meer uren te zitten, maar staat op en bent toch aan het werk. Op die manier kunt je ook nog eens bewegen en bent je niet zo gebonden aan één plek. Je kunt dan gewoon doorlopen en blijven werken, maar dan op een gezondere manier. Op die manier hoeft je niet meer te zitten en bent je toch aan het werk en kunt je goed doorgaan met jouw werkzaamheden. Dit is voor veel mensen erg prett

Het perfecte sta bureau voor jouw kantoor interieur

Een sta bureau kan uiteraard in ieder interieur. Of je nu een stoere of juist een chique inrichting heeft, je vindt steeds meer stijlvolle sta bureaus die hier perfect aanpassen. Bekijk dan ook eens de sta bureau collectie van MisterDesign. Daar kunt je zeker de ideale optie vinden voor jouw kantoor of werkplek!

Praktische tips voor het plaatsen van jouw sta bureau

Je wilt natuurlijk wel dat jouw nieuwe sta bureau op de juiste plek komt te staan. Eerst moet het maar net passen in de ruimte die je ervoor over hebt en daarnaast moet het ook lekker zitten om achter te werken. Wij geven enkele tips om ervoor te zorgen dat je dit niet over het hoofd gaat zien:

Zorg ervoor dat er voldoende plek is om achter het bovenblad te lopen, maar ook dat er ruimte is tot aan de muur om eventueel spullen neer te zetten.

Zorg ervoor dat de afstand tussen de bovenkant van jouw scherm en de onderkant van het venster zo’n 50-60 centimeter is. Op die manier wordt er geen spiegelbeeld gecreëerd op het beeldscherm wat vervelend kan werken.

De afstand tussen de bovenkant van jouw scherm en het plafond moet minimaal 60 centimeter zijn, maar liever meer, want anders worden er schaduwen op jouw beeldscherm gecreëerd door lichten bovenop of bijvoorbeeld lampjes naast of achter u. Deze schaduwen kunnen vervelend werken, dus houd daar rekening mee!

De voordelen van een zit sta bureau

Staan is gezond. Dat weten we allemaal wel. Maar waarom is dat nu precies?

Het werkt lichamelijk en mentaal ontspannend : je hebt geen last van de druk die ontstaat door langdurig zitten.

: je hebt geen last van de druk die ontstaat door langdurig zitten. Je stofzuiger wordt een stuk minder snel gebruikt : je veegt namelijk minder snel stof aan als je staat, zeker als je wat meer beweegt.

: je veegt namelijk minder snel stof aan als je staat, zeker als je wat meer beweegt. Je verbetert de bloedcirculatie in je lichaam : je lichaam maakt meer bloedvaten aan en dat komt door de extra bloedtoevoer die het nodig heeft om rechtop te staan.

: je lichaam maakt meer bloedvaten aan en dat komt door de extra bloedtoevoer die het nodig heeft om rechtop te staan. Het vermindert de kans op obesitas: als je langer staat verbrand je meer calorieën dan wanneer je zit! Ook al lijkt dat klein, na een paar uur maakt dat wel een groot verschil!

De voordelen van een zit-sta bureau zijn dus heel duidelijk! Hier kan je ook een artikel lezen over essentiële elementen omtrent een zit-sta bureau.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2022 Alle rechten voorbehouden