Interieurgrind

Het stucen van nieuwbouw

Geplaatst op

Een vaak gehoorde opmerking bij de wandafwerking van een nieuwbouwwoning is “Stucen is duur”. Uiteraard kan dit voor iedereen anders zijn aangezien verschillende mensen een andere perceptie van het woord ‘duur’ kunnen hebben. Toch kunnen we niet ontkennen dat de wanden afwerken van nieuwbouw met traditioneel stucwerk in de regel duurder is dan bijvoorbeeld renovlies behang. Maar waar ligt dit aan? En zijn er misschien andere mogelijkheden om uw wanden af te werken?

Nieuwbouw stucen met dunpleister

Er is tegenwoordig ook een andere optie. Sinds ruim 20 jaar worden behangklare wanden in nieuwbouwwoningen ook sausklaar gestuct met een kant-en-klare en machinaal verwerkbare dunpleister. De wanden afwerken met dunpleister combineert het beste van twee werelden betreft wandafwerking in nieuwbouwwoningen. Het is glad, structuurloos en net zo waardevast als traditioneel stucwerk. Tevens is het goed en snel verwerkbaar en enorm snel droog. Een totale woning met 300m2 wandoppervlak wordt met gemak binnen 4 dagen gestuct en geschilderd. Maar het allerbelangrijkste is de prijs, deze veel goedkoper dan traditioneel stucwerk van gips.

Waarom kiest niet iedereen voor dunpleister?

Daar is een simpele verklaring voor. Ondanks dat het al ruim 20 jaar bestaat neemt het verwerken en aanbieden hiervan door stukadoorsbedrijven aan particuliere nieuwbouw woningeigenaren pas de laatste 5 jaar een vlucht. Veel stukadoors zijn niet bekend met dunpleister aanbrengen van op wanden. Om nog maar te spreken over het feit dat zij zich erin gespecialiseerd hebben.

Conclusie, nieuwbouw stucen?

Dit is een vraagstuk die woningeigenaren zelf moeten beantwoorden. Maar door de werkwijze met dunpleister van stukadoorsbedrijven hoeft u om financiële redenen echt niet voor andere wandafwerkingen te kiezen. Dus, nieuwbouw stucen? Wij bij Interieurgrind.nl denken van wel. Mits u het juiste stukadoorsbedrijf treft is nieuwbouw stucen de beste keuze!

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden