Interieurgrind

Hoe combineer je je meubels?

Geplaatst op

Het mixen en matchen van meubels kan een goed gevoel van stijl en samenhang in een kamer brengen. Soms is het leuker om je meubels te mixen in plaats van dat je een kant en klare set meubels aanschaft. Het geeft je huis een speelser en persoonlijkere look en bovendien is het leuk om creatief te zijn in het uitzoeken van je meubels. In deze blog lees je hoe je het best je meubels kunt combineren en waar je op moet letten. 

Kleuren en patronen

Mixen en matchen van je meubels betekent niet dat je alles in dezelfde kleur moet aanschaffen. Wel is het belangrijk dat je in dezelfde tinten blijft werken. Accentueer bijvoorbeeld een lime groene bank met stoel in een mooie zand kleur. Voeg een deken toe aan de rugleuning van een houten stoel die dezelfde aardetinten laat zien.  

Matchen met houten meubels

Als je eetkamer is voorzien van een zware, rechthoekige eikenhouten eettafel, combineer deze dan met stoelen met een vierkante rugleuning in een vergelijkbare houtafwerking. Hetzelfde geldt voor de woonkamer: als je je woonkamer gaat ontwerpen met honing blonde esdoorn, probeer dan een boekenkast of tv-meubel in donker walnoot als accent toe te voegen. Breng deze hout keuzes terug in de kamer door houten fotolijsten op te hangen van elke houtafwerking die in de kamer is verwerkt.

Tijd-thema

Als het middelpunt van je woonkamer een antieke lamp is die je hebt geërfd van je opa of oma, combineer deze dan met een bijzettafel waarvan het lijkt op dezelfde tijdsperiode. Dit betekent niet dat de hele woonkamer in dit thema moet zijn, maar het is wel mooi om dat plekje in die stijl te houden. Wat ook leuk is: hang schilderijen op met scènes uit vervlogen tijden. Meng met een paar moderne aandachtspunten voor variatie. 

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden