Een inspectie met een slecht resultaat en je kunt je restaurant sluiten. Zeker als er ongedierte in je keuken of andere kamers van je pand gevonden wordt is het goed mis. De kwaliteit van het voedsel en daarmee de gezondheid van je gasten, staat of valt met de hygiƫne binnen je restaurant. In deze blog geven we je een aantal tips om ongedierte buiten de deur te houden. Een goede ongediertepreventie is belangrijk voor iedere ondernemer in de horeca.

Repareer kapotte muren

Ongedierte kan gemakkelijk via kapotte muren je restaurant binnenkomen. Zo gedurende de nacht, wanneer iedereen lekker op een oor ligt, hebben ze alle tijd om zich te goed te doen aan je voorraad en de voedselresten. Op hun gemak lopen ze over de werkbanken waar overdag het voedsel voor je gasten wordt bereid. Het is eigenlijk zo eenvoudig: zie je een gat in de muur, repareer dit direct of regel direct een gedegen noodoplossing.

Sla afval op

Afval moet je zo snel mogelijk met de vuilnisman meegeven, dat weet iedereen. Maar soms duurt het nog even voordat deze vriendelijke man komt. Wat kun je dan doen om ongedierte buiten de deur te houden van je eetgelegenheid? Juist, sla het buiten op in een gedegen container in een afgrendelbare ruimte, waar geen ongedierte bij kan, bijvoorbeeld een betonnen bunker met een stalen deur ervoor. Sla afval nooit op in de keuken. Aan het einde van de dag moet je het afval uit de keuken in de opslag stallen.

Maak grondig schoon

Ongedierte komt doorgaans alleen binnen wanneer er wat te halen valt. Zorg er dus voor dat je opruimt en grondig schoonmaakt. Een duidelijk schoonmaakrooster kan je helpen de taken in je restaurant goed te verdelen, zodat er elke dag schoongemaakt wordt en dat iedereen een keer aan de beurt komt.

Ruim voedsel veilig op

Wanneer je voedsel op een goede manier opslaat zal dit geen ongedierte aantrekken. In een afgesloten koeling / vriezer berg je producten op die snel bederven. Zorg dat al je waren in een afgesloten ruimte liggen waar absoluut geen enkel ongedierte een kans van slagen heeft. Een koelcel van staal is ondoordringbaar voor kleine ongewenste knagers.

Conclusie

Met enkele eenvoudige tips kun je veel problemen met ongedierte voorkomen. Ze komen alleen als er wat te halen valt en je moet er dus voor zorgen dat ze niets kunnen halen. Wanneer er ondanks alles toch ongedierte in je zaak gekomen is, dan moet je snel zorgen voor een gedegen ongedierte bestrijding.

Ook interessant