Interieurgrind

Hoe je inspiratie op doet voor een nieuwe wooninrichting

Geplaatst op

Voor een nieuwe inrichting heb je vaak ideeën nodig of inspiratie. Wil je je keuken opknappen, dan kan het handig zijn om eerst een aantal voorbeelden te zien hoe andere dit hebben gedaan of om te kijken naar nieuwe modellen.

Woonkamer

Om je woonkamer opnieuw in te richten kan je kijken naar de verschillende manieren hoe je meubilair kan staan. Kunnen de banken en de tv bijvoorbeeld anders staan waardoor het lichtinval beter te zien is? Ook kan er gekeken worden naar een uitbouw als de ruimte te klein is.

Keuken

Bij de keuken kan er gekeken worden of er een verbouwing kan plaats vinden met een uitbreiding of een extra vast meubilair. Voorbeelden van een vast meubilair naast de keuken zijn bars of kleine hoogstaande tafels.

Bouwtekening

Bekijk altijd even de bouwtekening voordat er een (grote) verbouwing plaats gaat vinden. Hierdoor heb je als het ware een helikopterview over je woning en kan je beter een nieuwe indeling maken en uitvoeren.

Bezoek of bekijk woonwinkels

Om voorbeelden te zien van verbouwingen kun je online kijken of op zoek gaan naar een woonwinkel in de buurt. Bij de woonwinkels hebben ze vaak verschillende woonkamers staan met daarin meubilair in ieder een eigen stijl. Online zijn door binnenhuis architecten veel nieuwe voorbeelden te zien. Bijvoorbeeld op Pinterest waar iedereen zijn eigen stijl laat zien. Of Instagram waar zowel architecten als woonwinkels hun assortiment laten zien met nieuwe ideeën.

Vraag je vrienden of familie

Je vrienden of familie om hulp vragen kan altijd. Zij weten vaak goed jouw smaak en kennen het huis al. De tips die zij kunnen geven kan waardevol zijn als je opzoek bent naar iets nieuws. Geef ze een rondleiding door je huis en laat zien wat je wil doen. Als je een plan volledig hebt uitgewerkt kan je ook vragen om eventuele verbeteringen of vragen of je niet iets over het hoofd hebt gezien bij de indeling of gebruik van kleuren.

Gerelateerde berichten

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen. Het is een flinke investering maar dat is het dubbel en dwars waard wanneer je merkt dat je jaarlijks...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden