Interieurgrind

Hoe kies je de juiste makelaar voor het verkopen van je huis?

Geplaatst op

Bij het verkopen van je huis komt waarschijnlijk meer kijken dan je denkt. Naast dat je waarschijnlijk wel weet dat je je huis moet opruimen, je persoonlijke spullen moet verwijderen en kleine mankementen moet repareren, is het inschakelen van een verkoopmakelaar een slim idee. Een verkoopmakelaar weet alles wat je wel en niet moet doen bij het verkopen van je huis. Maar met zoveel verschillende makelaars op de markt wil je wel de juiste keuze maken. Hieronder wat tips voor het kiezen van de juiste makelaar in Hilversum voor de verkoop van je huis. 

  1. Ga niet per direct uit van een aanbeveling van buren of familie en vrienden

Het is heel aantrekkelijk om dezelfde verkoopmakelaar in de arm te nemen die ook het huis van je ouders of je buren heeft verkocht. Ondanks dat ze met die specifieke makelaar een goede ervaring had, hoeft het niet te betekenen dat deze ook het beste past bij jou. Zoek daarom op internet naar verschillende makelaars. Zo weet je ook wat de verschillen zijn tussen de makelaars. 

  1. Doe onderzoek: ga de diepte in

Heb je een aantal makelaars gevonden die er op het eerste oog veelbelovend uitzien? Dan kun je nu nog meer de diepte in gaan en echt is even goed kijken naar de website van de makelaar, naar de foto’s, de advertenties etc. Wat zegt je gevoel over de verschillende opties?  Denk bijvoorbeeld ook na over of je zelf ooit van deze makelaar gehoord hebt en of hij een beetje zichtbaar is op de sociale kanalen. Alleen op die manier weten ook potentiële verkopers van jouw huis bij die makelaar af. 

  1. Maak een top 3 en vraag advies

Na je onderzoek heb je nog maar een lijstje over van bijvoorbeeld 3 makelaars. Nu je zelf goed geïnformeerd bent over de verschillende makelaars, kun je wel is langs gaan bij vrienden of familie om advies op te vragen. Bespreek bijvoorbeeld ook waarom je twijfelt en of zij ervaring hebben met een van de makelaars op je lijstje. 

  1. Ga langs voor een vrijblijvend gesprek met de makelaars

Vaak kun je een vrijblijvend gesprek aanvragen met de makelaar. Nodig de verschillende makelaars uit of ga is langs en geef de verschillende makelaars de mogelijkheid om zichzelf te presenteren, de kosten te bespreken en het over de vraagprijs te hebben. Op deze manier kies jij de verkoopmakelaar die het beste past bij jou en je wensen.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden