Interieurgrind

Hoe koop je het juiste hoeslaken?

Geplaatst op

Een goede nachtrust begint met een goed bed. Een goed matras, een lekker kussen en je bent klaar om te genieten van je nachtrust. Vaak wordt een goed hoeslaken uitkiezen vergeten. Dat is jammer, want het hoeslaken draagt ook zeker bij aan het slaapcomfort. We hebben enkele aspecten waar je op moet letten en een paar tips op een rij gezet zodat je het juiste hoeslaken kiest. Naast een betere slaapcomfort, zorgt een hoeslaken ook nog eens voor een mooie uitstraling en een schoon matras.

Welke afmeting moet je hebben?

Door de vele soorten hoeslakens is het tegenwoordig lastig kiezen. Hieronder lichten we enkele bekende soorten uit:

Standaard hoeslaken
Geschikt voor een matras van 12 tot 30 centimeter.

Topper hoeslaken
Geschikt voor toppermatrassen of topdekmatrassen van 4 tot 14 centimeter.

Boxspring hoeslaken
Geschikt voor matrassen met een hoogte tot 40 centimeter.

Welk materiaal moet je hebben?

Ook qua materiaal heb je veel keuze bij het kiezen van hoeslakens. Test ook gelukkig verschillende materialen om erachter te komen welke het beste bij jou past.

Katoenen hoeslaken
Katoen is een van de meest gebruikte materialen voor hoeslakens. Dit type hoeslakens ademt veel en voelt vaak zacht aan. Vooral als je ’s nachts veel transpireert, is een katoenen hoeslaken de juiste keuze.

Jersey hoeslaken
Dit is eigenlijk geen type materiaal, maar een manier waarop het hoeslaken gebreid is. Het is namelijk gebreid katoen, wat een rekbaar hoeslaken oplevert.

Velours hoeslaken
Dit soort hoeslaken bestaat uit 4/5e katoen en 1/5e polyamide, waardoor het goed rekbaar, ventilerend en duurzaam is. En mooi meegenomen: het is héél zacht.

Flanellen hoeslaken
Ideaal voor mensen die het snel koud hebben: de flanellen hoeslakens. Deze lakens bevatten een donsachtig laagje waardoor het hoeslaken zacht aanvoelt en warmte langer vasthoudt.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2022 Alle rechten voorbehouden