Interieurgrind

Hoe kun je siliconenkit verwijderen?

Geplaatst op

Het verwijderen van siliconenkit is niet heel eenvoudig. Daarom dat veel mensen ervoor kiezen om het uit te besteden aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in siliconenkit verwijderen. Toch willen we je graag een handje op weg helpen mocht je ervoor kiezen om zelf een poging te wagen bij het verwijderen van siliconenkit. Lees in deze blog hoe je dat het beste kunt aanpakken!

Stap 1: voordat je begint

Voordat je begint met het verwijderen van siliconenkit, is het belangrijk dat je de juiste hulpmiddelen in huis hebt. Je kun naar de Gamma of Praxis in de buurt om siliconenmesjes en voegschrapers te kopen. Deze zullen het verwijderen van siliconenkit vereenvoudigen.

Stap 2: oefenen

Het loont om voordat je begint met het verwijderen van de siliconenkit, dat je eerst even oefent. Siliconenkit verwijderen is namelijk, zeker als je het nooit eerder hebt gedaan, nog best wel lastig. Je moet namelijk veel kracht zetten, maar je mag het ook niet teveel forceren. Door eerst te oefenen op een klein stukje kit, krijg je een beter idee van hoeveel kracht je moet gebruiken om de siliconenkit van de ondergrond te kunnen verwijderen.

Stap 3: Makkelijke stukjes siliconenkit verwijderen

Bij het verwijderen van de siliconen dien je voorzichtig te zijn maar tóch voldoende kracht te zetten op de stukjes kit die je wil verwijderen. Maak gebruik van het siliconenmesjes of de voegschraper en probeer de hardere en moeilijker te verwijderen stukjes zitten.

Stap 4: Moeilijke stukjes siliconenkit verwijderen

Nu alleen nog de lastige stukjes siliconenkit overblijven, dien je een ander hulpmiddel te gebruiken, namelijk een chemische siliconenkitverwijderaar. Deze zijn verkrijgbaar bij de diverse doe-het-zelfzaken bij jou in de buurt. Het is erg belangrijk dat je de instructies van het product goed leest. Sommige ondergronden zijn namelijk gevoeliger voor bepaalde bestandsdelen in de kitverwijderaar. Controleer daarom of de verwijderaar ook voor jouw type ondergrond geschikt is.

Gerelateerde berichten

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen. Het is een flinke investering maar dat is het dubbel en dwars waard wanneer je merkt dat je jaarlijks...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden