Interieurgrind

Hoe maak je siergrind gemakkelijk schoon?

Geplaatst op

Vervuild siergrind: niemand zit erop te wachten. Het liefst heb je dat je siergrind in je tuin altijd schoon is. Helaas moet je er om de zoveel tijd zelf voor zorgen dat je weer schoon siergrind hebt. In dit blog geven we je tips om je siergrind schoon te maken.

Verkleurd siergrind schoonmaken

Een van de grootste oorzaken van vuil siergrind komt door algengroei – dit is dan ook de meest voorkomende oorzaak van vuil siergrind. Dit ontstaat door een vochtige omgeving of door vuil, zoals bladeren en zand. Hierdoor verkleurt je siergrind vrij snel. Geluk bij een ongeluk: meestal is alleen de toplaag vervuild, waardoor je niet alles hoeft schoon te maken. Om verkleurd siergrind schoon te maken, hoef je enkel te vuile steentjes in een bak de scheppen en de stenen vervolgens met een hogedrukreiniger schoon te maken.

Vuil siergrind voorkomen

Regen is de grootste veroorzaker van vuil siergrind: regen zorgt er namelijk voor dat algen sneller kunnen groeien. En laten we nou net in een land leven waar het relatief vaak regenachtig weer is. Toch is het mogelijk om vuil siergrind (zoveel mogelijk) te voorkomen.

Gebruik donkere steensoorten

Lichte steensoorten, zoals witte stenen, hebben meer kans op groene aanslag. Je hoeft dan veel minder vaak je grind schoon te maken.

Denk na over de ligging

De beste plek voor siergrind is in de zon: aanslag groeit namelijk veel sneller op vochtige plekken.

Doorharken

Even een halfuurtje niks te doen? Ga dan het grind doorharken. Algen groeien minder snel als je dit regelmatig doet. Met doorharken zorg je ervoor dat grind dat onderop ligt bovenaan komt te liggen. Hierdoor worden steeds andere steentjes blootgesteld aan weersomstandigheden.

Zoals je ziet is het dus niet moeilijk om siergrind schoon te maken of om siergrind minder snel vuil te laten worden.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden