Interieurgrind

Hoe slim een interieur en inrichting kiezen voor een opbrengstpand?

Geplaatst op

Een opbrengstpand inrichten brengt enkele uitdagingen met zich mee.


Enkele uitdagingen qua inrichting van opbrengstvastgoed


Ten eerste moet het interieur ervan aantrekkelijk zijn om gemakkelijk huurders aan te trekken indien nodig.

Ten tweede dient u veel aandacht te besteden aan een slimme inrichting van het pand zelf. De focus moet liggen op gebruiksgemak en functionaliteit. Geen nood aan toeters en bellen maar gewoon oerdegelijk gebruiksgemak zonder franjes.

Ten derde dient u natuurlijk ook te denken aan het rendement van uw investering in dit interieur en het meubilair. Duurzaamheid allemaal goed en wel, maar natuurlijk niet aan om het even welke prijs. De kunst is om scherp aan te kopen en zeker niet het duurste van het duurste in huis te halen.

Ingericht investeringsvastgoed met duurzaam interieur – Bestaat dat?

Ja, dat bestaat. Alles hangt af van de bouwpromotor waarmee u in zee gaat. Tracht in elk geval op inspectie te gaan ter plaatse (of worst case vroegere opgeleverde projecten te gaan inspecteren).

Let op het afwerkingsniveau, de gebruikte toestellen in de keuken, de afwerking van kasten en ingebouwde meubels, hoe de schilderwerken opgeleverd worden, enzovoort. Kortom, uit een inspectie kan u al veel leren qua gebruikte materialen.

Besteed ook veel aandacht aan welke materialen men gebruikt voor de vloerbedekking. Geef voorrang aan partijen die uitsluitend werken met slijtagebestendige vloerbedekking. Denk ook goed na over gebruikt sanitair en inrichting van de badkamer.

Investeren in vastgoed als alternatief voor spaarboekje en de beurs

Boeit het u wel om een beleggingspand te bezitten voor verhuur, inclusief duurzaam interieur dat nog tientallen jaren dienst kan doen? Maar ontbreekt het u aan tijd, energie en/of kennis om zo’n vastgoedproject zelf in goede banen te leiden?

Dan kan je gaan opteren voor een passieve vastgoedbelegging, eentje welke qua verplichtingen veel weg heeft van een spaarboekje…

Wist u namelijk dat u tegenwoordig ook kunt investeren in vastgoed dat reeds compleet bemeubeld en klaar voor verhuur is? Een kant-en-klare vastgoedbelegging als het ware, voorzien van een duurzaam en functioneel interieur en meubilair dat jaren dienst kan doen.

Zonder risico en met rendementsgarantie is mogelijk


Een vaak gehoord tegenargument en bedenking van spaarders wanneer het op beleggingsvastgoed aankomt, is een Wat als? Vraag…

Wat als ik moeite heb om permanent te verhuren en dus last heb van leegstand en lager rendement? Wel, deze vraag is vanzelfsprekend terecht en een hele belangrijke.

Indien u er als belegger wakker van ligt, dan dient u zich zeker en vast bewust te zijn van de mogelijkheden om de effecten van leegstand en schade te vermijden!

Leegstand en schade buitenspel via huurgarantie


In bepaalde gevallen kan u als investeerder genieten van een zorgeloze huurgarantie. Dit betekent dan dat u maandelijks zeker bent van uw centen en rendement, ongeacht of uw eigendom werkelijk verhuurd is of niet.

Leegstand heeft dus geen effect op uw rendement en ook schade en onderhoud heeft geen impact op uw maandelijks rendement.

Perfect alternatief voor klassieke spaarrekening


Dergelijke passieve vastgoedinvesteringen met zeker rendement zitten in de lift nu de rentevoeten op spaarboekjes lager liggen dan de jaarlijkse inflatie. Bovendien bent u niet onderworpen aan de grillen van de extreem volatiele aandelenbeurzen.

Fysiek vastgoed heeft door de jaren heen een zekere vorm van waardevastheid en betrouwbaarheid getoond. Combineer dit met een contractueel gewaarborgde huurgarantie zodat u zeker bent van uw huurinkomsten, en u kunt spreken van een interessante beleggingsvorm als alternatief voor klassieke spaarformules.

Voor een overzicht van mogelijke opbrengsteigendommen met verhuurgarantie in binnen- en buitenland kan u gerust een kijkje nemen op de website van Wereldwijd Leven (toegankelijk via de link).

Gerelateerde berichten

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen. Het is een flinke investering maar dat is het dubbel en dwars waard wanneer je merkt dat je jaarlijks...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden