Interieurgrind

Houd je huis koel zonder airconditioner

Geplaatst op

Met temperaturen van boven de 30 graden is het buiten te warm om lang te verblijven. Als je geen airconditioning systeem in je huis hebt, kan het misschien lastig lijken om de ruimtes koel te houden. Er zijn een aantal mogelijkheden om de warmte buiten te houden.

Verlichting

Zorg ervoor dat je in de ruimtes waar je veel verblijft LED verlichting hebt. Ouderwetse gloeilampen en halogeenlampen geven veel warmte af, iets wat je juist wilt voorkomen als het al erg warm is buiten.

Koken

Probeer zo min mogelijk binnenshuis te koken, zodat je geen warmtebron hoeft te gebruiken. Een oven, gasfornuis of inductiekookplaat geeft veel warmte af. Beperk je tijdens warme periodes tot het gebruik van de magnetron, maar je kunt natuurlijk ook lekker gaan barbecueën.

Houd de zon buiten

Zorg dat de zonnestralen je woning niet binnen komen. Dit kan op verschillende manieren: zonneschermen, rolluiken, zonwerende folie of simpelweg door het sluiten van de gordijnen. Maak het jezelf gemakkelijk: met de juiste rolluik onderdelen kun je alles vanuit je luie stoel bedienen. Houd alles dicht van halverwege de ochtend tot begin van de avond. Zo kan je een kamer zomaar 10 graden koeler houden.

Zorg voor schaduw

Je kunt er ook voor zorgen dat de zonnestralen je huis überhaupt niet bereiken. Een aantal bomen rondom je huis kunnen al voor voldoende schaduw zorgen en de temperatuur in huis dragelijk houden. Maar als deze niet om je huis staan kun je ook kunstmatig voor schaduw zorgen. Een zonnescherm of luifel helpt al, dit effect kun je ook zelf creëren door bijvoorbeeld een laken van je raam naar een schutting of ander punt te spannen.

Bescherm je dak

Je dak is erg belangrijk bij het opvangen van warmte. De meeste daken zijn donker van kleur en houden daardoor erg veel warmte vast. Met een lichte kleur bevorder je de weerkaatsing van het dak. Mocht je een plat dak hebben dan kun je er planten op zetten, deze vangen de straling op en zorgen zo voor een koeler huis.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden