Interieurgrind

Interieurtrends voor 2020

Geplaatst op

Wil jij dit jaar jouw interieur opfrissen of gewoon grondig vernieuwen? Dan wil je natuurlijk wel aansluiten op de huidige trends. In dit artikel delen wij de grootste trends 2020 met jou. Zo kun jij mooie ideeën opdoen voor een nieuw interieur. Daarnaast heb jij een interieur dat helemaal aansluit op de trends van dit jaar! 

  1. Combineer stoere materialen en warme kleuren 

Dit jaar zijn warme kleuren een echte trend. Waar meestal wordt gekozen voor lichte en verfijnde materialen in combinatie met warme kleuren, kies iedereen dit jaar voor een andere combinatie. Denk aan mooie warme tinten, zoals paars, aubergine en indigo blauw in combinatie met leer, hout of staal. Hiermee wordt de industriële trend verder voortgezet, maar ook in een nieuw jasje gestoken. Zeker wanneer je ze combineert met mooie patronen. 

  • Imperfectie 

Dit klinkt je misschien wat gek in de oren, maar imperfectie is een trend in 2020. Het strakke en minimalistische interieur is geen trend meer. Kies voor een mengeling van kleuren, materialen en patronen. Je mag los gaan met verschillende stijlen en dit prachtig combineren tot een leefbare ruimte. 

  • Duurzaam interieur 

Een interieur dat niet duurzaam is, dat kan zeker niet meer. Dat kon ook in 2019 niet meer. We wonen met steeds meer mensen op een klein oppervlak, een slim en duurzaam interieur is een toekomstbestendig interieur. 

Maar daarnaast wordt ons interieur ook steeds slimmer. Denk eens aan alle gadgets zoals slimme verlichting. Denk bij jouw nieuwe interieur dus aan multifunctionele meubels, duurzaamheid en natuurlijk ook een slimme oplossing. 

  • Kleuren 

Vaak werd in het verleden altijd één kleur gekozen als basis voor het interieur. Dit jaar mag je spannend kiezen voor patronen, verschillende kleuren en zelfs in combinatie met behang. Verf dus niet alle muren in één kleur, maar ga voor een behang met patroon tussendoor. Of kies een echte eyecatcher in de woonkamer, zoals een kleurrijke bank. Zo breng jij kleuren in het interieur. 

  • Materialen combineren 

Tot slot is het combineren van materialen weer een grote trend dit jaar. Denk aan de combinatie van steigerhout met staal. Dit geeft het interieur zeker een kick. Je combineert warme elementen, zoals hout met koude en moderne materialen zoals staal. Dit geeft een spannend effect in het interieur. 

Al met al mag je in 2020 enorm spelen met je interieur. Combineer elementen, patronen en andere kleuren. Zo geef je leven aan je interieur. 

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden