Interieurgrind

Met een traprenovatie geef je je trap een tweede leven

Geplaatst op

Als je trap aan een renovatie toe is dan kun je natuurlijk naar een tapijthandel gaan en nieuwe bekleding uitzoeken. Projecttapijt is dan de beste keuze, omdat er op een trap nu eenmaal veel gelopen wordt en het tapijt dus wel duurzaam moet zijn. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een fraaie traprenovatie, waarmee je de trap een geheel nieuwe look geeft.  

Een traprenovatie is binnen een dag gerealiseerd

Een traprenovatie is snel gebeurd, doorgaans is het maar een dag werk voor een professioneel bedrijf. Je moet er dan wel voor zorgen dat de trap helemaal kaal is. Als er tapijt op de trap lag moet dit worden verwijderd, alsmede het ondertapijt en de lijmresten. Pas dan kan de traprenovatie met duurzame panelen beginnen. Deze worden met speciale lijm aangebracht waardoor het resultaat er zeer stijlvol en professioneel uitziet.  

Wil jij ook een mooie trap waar je jaren plezier van hebt?

Door te kiezen voor een professionele traprenovatie laat je je trap transformeren van een gewone trap in een echte blikvanger. Als je je huis ooit gaat verkopen zal de trap zeker een bepalende factor zijn. Een huis met een mooie trap verkoopt zichzelf. Maar natuurlijk kun je je trap ook laten renoveren als je voorlopig nog geen verhuisplannen hebt, want je hebt er immers zelf ook veel plezier van.  

Kan ik ook zelf mijn trap renoveren?

Als je erg handig bent dan kun je ook zelf je trap renoveren door de treden te voorzien van fraaie fineer panelen. Maar bedenk je dan wel dat deze allemaal op maat gezaagd moeten worden. Vaak is geen enkele trede van een trap precies gelijk, zeker niet als er een draaiing in de trap zit. De panelen moeten allemaal exact passen anders is het resultaat natuurlijk niet erg fraai. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je de juiste lijm gebruikt, want als een trede loslaat als er iemand op de trap loopt kan dat hele nare valpartijen geven. Als je geen ervaring hebt met traprenovatie dan kun je deze klus beter aan de vakman overlaten.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden