Interieurgrind

Moderne stopcontacten en schakelaars kopen

Geplaatst op

Stopcontacten en bijbehorende schakelaars zijn tegenwoordig in de meest uitgebreide vormen, afmetingen en kleuren te verkrijgen. Eenvoudig stopcontacten en schakelaars zijn bij elke doe-het-zelf winkel wel te verkrijgen, maar wie net wat anders wil dan de gangbare modellen en uitvoeringen, kan hiervoor beter een interieurspecialist bezoeken en daar schakelmateriaal bestellen. Dat kan bij een fysieke locatie, maar je kunt natuurlijk ook gewoon terecht bij een van de vele online webwinkels. Daar vindt je vaak een enorme collectie merken stopcontacten en schakelaars.

Stopcontact en schakelaars zijn merkgebonden

Wie het interieur van nieuwe stopcontacten wil voorzien, zal deze natuurlijk uitkiezen op basis van het design of de uitstraling van de ruimte waarin ze geplaatst worden. Design van met name de schakelaar is hierbij vaak het uitgangspunt. Het is belangrijk om in de gaten te houden dat stopcontacten en schakelaars van verschillende merken niet met elkaar te combineren zijn. Je kunt dus bijvoorbeeld geen stopcontact van het merk Jung combineren met een schakelaar van het merk Gira. Verder let je er natuurlijk op dat de afmetingen van de stopcontacten en schakelaars overeenkomen met de beschikbare ruimte waar deze geplaatst moeten worden.

Kabels, Elektrische, Muur, Elektriciteit, Gebouw

Verschillende soorten stopcontacten en schakelaars

Schakelaars zijn functionele elementen in het interieur die ervoor zorgen dat we de meest uiteenlopende apparatuur en verlichting kunnen bedienen. Bij de aanschaf van een nieuwe schakelaar is die functie belangrijk, want er zijn verschillende soorten beschikbaar. Zo zijn er dimschakelaars die bijvoorbeeld handig zijn voor subtiele verlichting of een klapschakelaar die voor extra veiligheid zorgt. Daarnaast zijn er stopcontacten beschikbaar die een indicatielampje hebben, waardoor te zien of de schakelaar actief is of juist niet. Houd bij de aanschaf van een stopcontact altijd rekening met de functie van het stopcontact en de locatie waar deze geplaatst wordt.


White Wall

Waar let je op bij de aanschaf van een stopcontact?

Een stopcontact met schakelaar bestaat uit verschillende delen en hierbij is het belangrijk dat deze altijd van hetzelfde merk dienen te zijn. Hetzelfde geldt voor de serienummers van de verschillende soorten stopcontacten. Zorg er dus ook voor dat de onderdelen van het stopcontact uit dezelfde serie afkomstig zijn. Combineert u verschillende elementen, let er dan op dat er geen kleurverschil is tussen de elementen. Tot slot let u er natuurlijk op dat het stopcontact veilig is. Kies bijvoorbeeld voor een stopcontact met randaarde of met kinderbeveiliging.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden