Interieurgrind

Nieuwe badkamer? Waar moet je op letten?

Geplaatst op

Wil je een nieuwe badkamer? Dan zijn er heel wat dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blog hebben we het over deze dingen. Zo vertellen wij je waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe badkamer.

Soorten tegels

Wanneer je een nieuwe badkamer wilt kopen is het handig om te weten dat er verschil zit tussen vloer- en wandtegels. Een wandtegel kan niet op de vloer omdat ze daar niet sterk genoeg voor zijn, andersom zou wel weer kunnen, maar dit zou je moeten overleggen met de tegelzetter. Houd hierbij ook rekening met de levertijd. Het klinkt logisch, maar toch raakt de planning van velen in de war, door bijvoorbeeld de lange levertijd. Hierbij komt ook kijken dat niet alle tegels geschikt zijn om nat te worden, dit zou je dus vooraf even moet checken. 

Toilet

Het eerste waar je aan moet denken is het toilet. Vaak is er op de benedenverdieping een apart toilet aanwezig er wordt nog een andere op de bovenverdieping als overbodig gezien. Toch wordt er aangeraden om een toilet in de badkamer te nemen. Op deze manier kan je altijd naar het toilet, ook als het toilet beneden bezet is. 

Ventilatie

De ventilatie is misschien het onderdeel in de badkamer waar je ook wilt besparen, doe dit juist niet. hoe beter de ventilatie hoe minder de luchtvochtigheid, dit zorgt voor minder schimmel en dan hoef je dus minder schoon te maken. Ook is het fijn voor de geur in de badkamer, daarnaast hoef je niet telkens de spiegel schoon te vegen met een handdoek na het douchen, een goede ventilatie brengt alleen maar voordelen met zich mee.

De douche

In de nieuwe Badkamers Heerhugowaard hoort natuurlijk ook een nieuwe douche. Het is hierbij belangrijk of je kiest voor een douche met de schuifdeur of een draaideur. Wil je een douche met of zonder douchebak? Hoe groot moet de douchecabine zijn? Wanneer je het antwoord op deze vragen weet, zal je een prachtige douche uit kunnen kiezen.

Gerelateerde berichten

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen. Het is een flinke investering maar dat is het dubbel en dwars waard wanneer je merkt dat je jaarlijks...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden