Interieurgrind

Schildertrends 2022

Geplaatst op

Ben je toe aan een nieuwe kleur in huis? Of ben je pas verhuist en moet je nog een kleur kiezen? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor het schilderwerk in je huis. Daarom zetten wij in dit artikel de schildertrends voor 2022 op een rij!

Ga voor donker

In 2022 zijn donkere kleuren erg populair. Donkere kleuren hebben een warme uitstraling en het maakt niet uit voor welke kleur je precies kiest. Combineer meerdere uitgesproken, donkere verfkleuren in huis.  Kies bijvoorbeeld voor donkerblauw en donkergroen zo creëer je een vriendelijke sfeer met een retro knipoog.

Back to nature

Natuurtinten zijn niet weg te slaan uit de jaarlijkse schildertrends. Haal de natuur naar binnen en creëer een oase van rust, ruimte en licht. De kleuren in deze trend zijn neutraal en daardoor gemakkelijk te combineren met andere kleuren, meubels en vloeren. Combineer bijvoorbeeld aardentinten, zoals bruin, met trendkleuren zoals groen en blauw.

Naturel tinten

Ook naturel tinten blijven jaarlijks terug keren in de schildertrends. Ze creëren rust en ruimte. Rust in je huis betekend rust in je hoofd. Je kunt met meubels en accessoires nog alle kanten op: pak flink uit met kleur of houdt dit ook neutraal voor een rustig en zacht effect. Nog een voordeel: naturel tinten vormen de perfecte basis voor de andere schildertrends in dit artikel!

Doortrekken naar kozijnen en deuren

Zo, genoeg over kleuren en combinaties. Op naar het echte werk: het schilderwerk zelf. De eerste trend voor 2022 is de kleur op de muur doortrekken naar kozijnen en deuren. Hiermee creëer je één geheel op de gehele wand. Deze trend past perfect bij de donkere kleuren: deze worden een stuk rustiger wanneer je ze doortrekt.

Kies een accentmuur

Verf alle wanden in de woning in een basis kleur zoals een naturel tint of grijs. Kies één muur waarmee je wilt opvallen: dit is de accentmuur. Een accentmuur kun je verven in welke kleur je ook wilt. Hou je van felle kleuren? Kies dan voor geel. Durf je echt uit te pakken? Dan is rood een geschikte optie. Kies wanneer je wat voorzichtiger bent voor een blauw of groen tint. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Combineer verf en behang

De accentmuur next level: combineer een druk behang met een geverfde muur. Het geeft een leuk, maar speels effect en zorgt ervoor dat de ruimte niet te druk wordt.

Wil je dit liever laten uitvoeren door een schilder? Er zijn op het internet genoeg opties om een schilder te vinden, voor zowel Nederland als België. Een voorbeeld hiervan is deze website, daar vind je bijvoorbeeld een schilder in de provincie Antwerpen.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden