Interieurgrind

Tips om een babykamer goedkoop in te richten

Geplaatst op

Een mooie kinderkamer hoeft geen fortuin te kosten. Met een beetje kennis en een gezonde dosis creativiteit creëer je voor je kleintje een ruimte die even hip als goedkoop is! Weet je niet zeker waar je moet beginnen? We geven een aantal geld besparende tips voor het ontwerpen van een kinderkamer.

Koop een aanpasbare wieg

Een multifunctionele wieg kost vaak meer dan gewone modellen, maar dit is de investering meer dan waard. Met een paar eenvoudige aanpassingen wordt een wieg omgevormd tot een charmant, peutervriendelijk bed. Voeg een paar onderdelen toe en het verandert in een volwassen bed. Calculeer eventuele extra benodigde materialen alvast in en schaf ze aan. Het zou zonde zijn als ze later niet meer beschikbaar zouden zijn. Zo hoef je de komende 20 jaar niets meer te besteden aan slaapmateriaal.

Bespaar op accessoires

In de showrooms van babywinkels staan er vaak veel accessoires voor de babykamer. Deze zouden de veiligheid van je kind moeten garanderen, maar het tegendeel blijkt waar. Een baby heeft genoeg aan een goed matras, een onderlaken en een deken. Alle extra materialen blijken alleen maar een groter risico te geven op ongelukken. Leuke accessoires buiten het bed zijn wel aan te bevelen, je kind moet zich natuurlijk wel ontwikkelen.

Wees creatief

Controleer eerst je zolder voordat je naar de lokale babywinkel vertrekt. Een frisse verflaag en een aantal aangepaste lades kunnen een oud dressoir volledig transformeren. Stop een paar gewatteerde kussens in een rieten mand en je hebt alles wat je nodig hebt om een tijdelijk verschoonstation te creëren.

Ga ook eens kijken in een goede tweedehandswinkel en houd een open geest. Veel kinderspullen worden maar korte tijd gebruikt en zijn in gebruikte staat alsnog in een prima conditie. Met alle losse voorwerpen uit een winkel kun je alsnog een prachtig interieur samenstellen.

Gerelateerde berichten

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen. Het is een flinke investering maar dat is het dubbel en dwars waard wanneer je merkt dat je jaarlijks...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden