Interieurgrind

Tips voor het laten groeien van een tulpenboom

Geplaatst op

Tulpenbomen zijn valbloemsterren die hun naam te danken hebben aan de gelijkenis die hun bloemen dragen met de klassieke tulpenbloem. Tulpenbomen zijn te herkennen aan de vorm van hun bladeren: door de holle vorm van de uiteinden van de bladeren (of waar je een typische tip zou verwachten) lijken de bladeren bijna alsof iemand er een hap uit heeft genomen. De bladeren hebben een gele tot gouden herfstkleur.

De bloemen die de tulpenbomen hun naam geven zijn geelgroen, met een vleugje oranje aan de buitenkant. De bloeitijd is laat in het voorjaar. Bestuivers zoals kolibries en bijen worden aangetrokken door de nectar in de bloemen, terwijl bobwitjes, konijnen, eekhoorns en andere dieren zich graag voeden met het zaad. 

Wanneer moet je je tulpenboom planten? 

Een tulpenboom plant je in het voorjaar tot de vroege herfst. Ze komen het beste tot hun recht op een zonnige plek in een vochtige, met compost bedekte grond. Door houtsnippers toe te voegen bescherm je de ondiepe wortels. 

Plant deze boom niet in de buurt van je auto

Hoe mooi deze boom er ook uit kunt zien. Plant deze niet dicht bij je auto. De tulpenboom verliest namelijk na de bloei de bloemblaadjes. Daarnaast staat deze boom er om bekend voor het laten vallen van kleverig sap. Dat wil je niet op je auto hebben! 

Licht

Tulpenbomen houden van licht, plant deze boom dan ook op een zonnige plek. Volle schaduw kan de groei van de boom belemmeren en zorgt ervoor dat de bladeren bruin worden. Hoe zonniger het gebied waar u uw tulpenboom plant, hoe beter.

De grond

Deze bomen geven de voorkeur aan lichtzure, goed gedraineerde, diepe, met veel compost aangepaste grond. Ze kunnen overweg met klei-, zand- of leemgrond zolang de bodem, water niet te lang vasthoudt. Plant een tulpenboom niet in zeer droge of te ondiepe grond.

Water

Geef de boom regelmatig water tijdens droge, hete periodes en houd de bladeren in de gaten. Als je merkt dat de bladeren eerder vallen dan normaal (vroege herfst is typisch), kan dit erop wijzen dat de boom niet genoeg water krijgt.

Temperatuur en vochtigheid

Deze boom houdt van een gematigd klimaat en hoewel hij de voorkeur geeft aan een normaal vochtigheidsniveau, kan hij droogte verdragen op locaties met een hoge luchtvochtigheid.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden