Interieurgrind

Trap bekleden of trap opknappen?

Geplaatst op

Is je trap aan vervanging toe? Dat weet je meestal al een poosje. Versleten trapbekleding en uitgesleten traptreden ontstaan niet van de ene op de andere dag. Veel mensen wachten zo lang mogelijk met het vernieuwen van hun trap, omdat ze denken dat het een eindeloze klus is. En dan ook nog eens een klus, die heel veel geld kost. Toch is die gedachte niet terecht. Een trap bekleden, of trap opknappen kan ook in korte tijd voor een betaalbare prijs.

Trap bekleden

Door je oude trap te laten bekleden, ziet hij er in no-time weer uit als nieuw. Daarvoor is geen hak- en breekwerk nodig. Bovendien kun je kiezen uit bekledingsplaten in allerlei kleuren en structuren. Zo kun je je trap helemaal afstemmen op de rest van je interieur. Wil je een industriële betonlook of ga je voor de warme uitstraling van hout? De bekledingsplaten zijn gemaakt van milieuvriendelijk materiaal met daarbovenop een slijtvaste toplaag. Een verantwoorde keuze van goede kwaliteit dus.

Robuust en slijtvast

Als je je trap laat bekleden met bekledingsplaten, kun je weer jaren vooruit. De platen zijn kras- en slijtvast en kunnen wel tegen een stootje. Hitte, stoten en vlekken maken dan ook weinig kans om schade te veroorzaken. De stroeve bovenkant van de treden vormt een antislip laag die uitglijden voorkomt. Je nieuwe trapbekleding is zo robuust dat je er gewoon met je werkschoenen of -klompen overheen kunt lopen, zonder dat je bang hoeft te zijn voor krassen.

Trap opknappen met overzettreden

Een andere manier om je trap op te knappen, is het laten plaatsen van overzettreden. Deze zijn verkrijgbaar in hout en verschillende soorten kunststof. De houten overzettreden kun je afwerken en onderhouden met olie of lak. Kunststof overzettreden hebben geen onderhoud nodig en zijn daarom erg geliefd bij mensen die geen omkijken willen hebben naar hun trap. Bovendien kun je kiezen voor allerlei kleuren en structuren. De overzettreden zijn duurzaam, slijt- en krasvast en zijn voorzien van een goede antislip laag. Het opknappen van je trap hoeft dus helemaal niet moeilijk en duur te zijn.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden