Interieurgrind

Veel gestelde vragen over jacuzzi’s

Geplaatst op

Het is helemaal in: een jacuzzi in je eigen achtertuin. Steeds meer mensen zijn op zoek naar ontspanning en vooral in deze corona tijd zoeken zij die graag dicht bij huis. Een jacuzzi is heerlijk en werkt heel ontspannend voor lichaam en geest. Maar omdat het ook een flinke investering is, zijn er veel mensen die met behoorlijk wat vragen zitten. Zo is een van de meest gestelde vragen: hoeveel stroom verbruikt een jacuzzi?

Hoeveel stroom verbruikt een jacuzzi?

Het is niet gek dat mensen op zoek zijn naar het antwoord op deze vraag. Er gaan immers heel wat spookverhalen rond over het stroomverbruik van een jacuzzi. Er zijn een aantal belangrijke punten waarop je moet letten bij deze vraag. Zo is de aanschafprijs van belang, de plek waar de jacuzzi komt te staan, het gebruik, het verwarmen van het water en de pomp.

Het is natuurlijk heel aantrekkelijk om een goedkope jacuzzi aan te schaffen. Maar meestal heeft deze een 2 kW verwarming in tegenstelling tot een 3kW verwarming bij de duurdere exemplaren. Je zult begrijpen dat de goedkopere variant dan ook meer stroom verbruikt. Het bad moet immers wel goed warm worden. Bovendien zijn duurdere jacuzzi’s beter geïsoleerd, wat je dus zult merken in het stroomverbruik.

Daarnaast zullen de stroomkosten lager zijn als je de jacuzzi dichter bij je huis plaatst of ervoor zorgt dat deze onder een overkapping kan staan. Vraag jezelf ook af hoe vaak je gebruik wilt maken van deze luxe. Logischerwijs neemt het stroomverbruik toe naarmate jij vaker in de jacuzzi zit. De massagejets en de airblower hoef je overigens niet mee te nemen in de hoeveelheid stroomkosten. De meeste kosten ontstaan door het opwarmen van het water.

Tips bij aanschaf jacuzzi

Andere veelgestelde vragen gaan meestal over waar je allemaal op moet letten als je een jacuzzi wilt kopen. Hier zijn een aantal tips voor:

  • Voor hoeveel personen moet de jacuzzi geschikt zijn?
  • Wil je liever zitten of liggen?
  • Op welke plek kan de jacuzzi staan?
  • Wil je de jacuzzi gelijk met de grond; dus ingraven of juist niet?
  • Waar zitten stroompunten?
  • Welke isolatiedikte heeft de jacuzzi en de afdekking?
  • Welke toegang wens je; trap of coverlift?

Neem deze vragen mee als je een jacuzzi wilt aanschaffen en laat je goed informeren. Alleen op deze manier kun jij optimaal genieten van deze heerlijke weldaad.

Gerelateerde berichten

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen. Het is een flinke investering maar dat is het dubbel en dwars waard wanneer je merkt dat je jaarlijks...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden