Interieurgrind

Vochtbestrijding tegen opstijgend vocht

Geplaatst op

Opstijgend vocht is voor veel huishoudens een probleem. Vooral in de oudere huizen wordt er veel opstijgend vocht gezien. Dit heeft er mee te maken dat deze oude huizen nog niet voorzien zijn van een waterkering. Deze wordt tegenwoordig tijdens de bouw van een huis er direct in geplaatst. Wanneer je last hebt van opstijgend vocht, zijn er verschillende technieken die toegepast kunnen worden. Het is wel belangrijk dat hier een vakman voor wordt ingeschakeld. De specialisten van Aquaconsult zijn dan ook getrainde specialisten op het gebied van vochtbestrijding.

Hoe herken je opstijgend vocht?

De kenmerken van opstijgend vocht zijn al redelijk goed vrijgegeven in de benaming. Het is namelijk vocht dat opstijgt. Het probleem doet zich altijd voor in de onderzijde van een muur. Het vocht wordt vanuit de grond door de muur heen getrokken en stijgt als het ware door de muur op. Om het opstijgende vocht te voorkomen, dient er bij de bouw van een huis een waterkering geplaatst te worden. Deze zorgt ervoor dat het vocht niet door de muur naar boven kan vloeien. Het vocht kun je herkennen door een vochtplek die er ontstaat. Het is echter wel zo dat een vochtplek veel kleiner op het oppervlak kan zitten dan dat hij daadwerkelijk in de muur zit. Wanneer je een vochtplek ziet is het dan ook zeer belangrijk dat je direct een specialist inschakelt.

Wat wordt er gedaan tegen opstijgend vocht?

Er zijn verschillende methodes die gebruikt worden om opstijgend vocht te verhelpen. Een van deze technieken is onderkappen. Zoals eerder al vermeld, zorgt een waterkering voor het tegen gaan van het vocht. Bij de methode onderkappen wordt er alsnog een nieuwe waterkering aangebracht in de muur. Hierdoor zal het vocht voor eens en altijd wegblijven. Is het echter niet gewenst om een grote verandering aan te brengen, kan er door de het aanbrengen van een speciale gel ook resultaat behaald worden. Hiervoor worden in de muur enkele zeer kleine gaatjes gevuld met de gel. De gel zal in de muur het vocht bestrijden. De muur zal hierdoor uiteindelijk in ere worden hersteld. Je zult weer veilig kunnen wonen en je hoeft niet meer bang te zijn voor een onstabiele muur. Zorg er dan ook voor dat je ten alle tijde een professionele vakman de vochtproblemen laat verhelpen!

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden