Interieurgrind

Voordelen van kunstgras bij speeltuinen

Geplaatst op

Steeds meer speelveldjes, zowel in de steden als in de dorpen, worden voorzien van kunstgras. De gemeente kiest er vaak bewust voor om synthetisch gras aan te leggen, omdat het een aantal belangrijke voordelen heeft. Particulieren kunnen ook van deze voordelen profiteren.

Toegankelijk voor iedereen

Een speeltuin creëert gemeenschapszin in een recreatiegebied en geeft iedereen de kans om te spelen en plezier te hebben. Natuurlijk gras en andere recreatieve bodembedekkers zijn vaak hobbelig en oneffen. Dat betekent dat iemand in een rolstoel of met andere hulpmiddelen moeite kan hebben om deze gebieden te bereiken. Kunstgras is een ideale oplossing bij het ontwerpen van een toegankelijk speel- of recreatiegebied dat bedoeld is voor alle mensen. Jonge kinderen die moeite hebben met balanceren hebben ook baat bij het vlakke oppervlak van kunstgras.

Schonere speelomgeving

Het kunstgras van de speelplaats laat jonge kinderen van de openlucht genieten zonder dat ze in rommelige modder en vuil rollen. Zelfs bodembedekking van gerecyclede banden of houtsnippers laten kinderen bedekt met vuil achter, en ouders maken zich vaak zorgen over jonge kinderen die deze materialen in hun mond stoppen. Ook worden grasvlekken en vuilvlekken op kleding voorkomen.

Niet alleen de kinderen, maar ook de huisdieren blijven schoon op het kunstgras. Eigenaren kunnen hun huisdier meenemen naar het hondenpark in de wetenschap dat ze niet bedekt raken met modder. Dat zorgt voor een veel schonere rit naar huis zonder modder en pootafdrukken over het hele voertuig.

Minder onderhoud en onderhoudskosten

Gras geeft veel onderhoud: naast regelmatig maaien moet de gemeente het gazon regelmatig bemesten en onkruid verwijderen. Afhankelijk van de weersomstandigheden, kan het nodig zijn om het gras te besproeien om het er groen uit te laten zien, wat veel tijd kan kosten in een groot recreatiegebied. Kunstgras is na aanleg een zeer onderhoudsarme optie. Je kunt het af en toe schoonmaken, maar je hoeft je geen zorgen te maken over water geven, maaien of wieden. Misschien moet je een paar blaadjes en takjes oppakken, maar verder is het onderhoud relatief laag.

Duurzaam materiaal

Het kunstmatige gras van de speelplaats kan veelvuldig gebruikt worden zonder tekenen van slijtage te vertonen. De producten zijn gemaakt van nylon vezels die erg duurzaam zijn. In tegenstelling tot echt gras, dat vaak geplet blijft nadat iemand erop stapt, laten de nylon vezels het kunstgras weer rechtop springen. Ze zijn ook bestand tegen slijtage, zodat ze er langer mooi uitzien. Synthetisch gras gaat doorgaans langer mee dan andere materialen. Dat betekent dat je op de lange termijn geld kunt besparen.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden