Interieurgrind

Vuur stoken in de tuin of in huis

Geplaatst op

Een vuur in de tuin of binnen in de open haard is een veel voorkomende wens voor veel mensen tijdens de koudere maanden. Of je nu tijd wilt doorbrengen met vrienden en familie, gasten wilt ontvangen, of gewoon alleen wilt ontspannen op een besneeuwde avond, je zult wel iets moeten organiseren om deze gezelligheid te realiseren. In deze blog geven we een aantal tips!

Vuurtje buiten

Van een simpel gat in de tuin, tot een luxueuze tuinhaard. Er zijn allerlei manieren om in je behoeftes te voorzien. Het principe van vuur is natuurlijk simpel. De uitvoering van het geheel is een kwestie van keuzes. Uiteraard is staat veiligheid voorop. Zorg daarom in basis altijd voor een open omgeving.

Een veelgemaakte fout bij buitenvuren is het niet controleren op gevaarlijke voorwerpen in de buurt van of zelfs in uw vuurplaats. Kijk goed rond en zorg ervoor dat er niets is dat vlam kan vatten en zich kan verspreiden naar uw eigendom of erger nog, je huis. Verwijder brandbare materialen zoals bladeren en gras uit de buurt van je vuurplaats en zorg ervoor dat alles wat je naar buiten hebt gebracht

Haard in huis

Om te beginnen is dit natuurlijk niet een optie voor iedereen, Maar wanneer je de ruimte of het geld niet hebt hoef je niet getreurd te raken. Het is dan tevens een overweging om een kunsthaard te kopen. Er zijn verschillende soorten en maten. Maar er zijn tegenwoordig vele realistische varianten. Wanneer je de ruimte er voor hebt, overweeg dan een echte haard in huis! Dit is en blijft natruulijk de mooiste variant. Zeker in de koude maanden is dit een uitkomst. Het is gezellig en je bespaard tevens geld op je standaard energieprijzen.

Wellke brandhout kies je?

Er zijn veel verschillende soorten brandhout. Het is daarom belangrijk om na te gaan wat je wensen zijn. Onder de volgende punten lichten we kort toe wat de voor en nadelen zijn van een aantal voorbeelden. Zo kun jij met enige kennis je haardhout kopen.

Eikenhout

Eikenhout blijft lang aan en smeult lang na. Wat een nadeel is van eikenhout is dat het niet voor gezellig vuurtje zorgt.

Kastanjehout

Kastanjehout zorgt voor hele mooie vlammen. Wel moet deze houtsoort goed droog zijn, als dit niet droog genoeg is, zorgt dit voor vonken.

Dennenhout, grenenhout en vurenhout

Dennenhout, grenenhout en vurenhout worden vaak gebruikt om het vuur aan te maken. Ze zijn dus handig en efficiënt aan het begin, maar niet bedoeld voor een langdurig sfeervuur.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden