Interieurgrind

Wanneer is laminaat een goede keuze voor jou?

Geplaatst op

Als je net een nieuwe woning hebt gekocht, dan is een van de zaken die je al snel naloopt en eventueel aanpakt, een nieuwe vloer. Het hangt er natuurlijk erg van af of de vorige bewoners hun vloeren een beetje netjes hebben achtergelaten en onderhouden. Als dit niet het geval is, dan zul je mogelijk een nieuwe vloer willen uitzoeken. Je wordt dan al gauw overdonderd met alle mogelijkheden die er zijn. In deze blog willen we bespreken wanneer je het beste voor laminaat zou kunnen kiezen. Hieronder volgen een aantal scenario’s.

Je wil een mooie vloer, maar je hebt een krap budget

Bij het kopen van een nieuwe woning gaan erg veel kosten gepaard. Het is niet alleen de vloer die je onder handen moet nemen, maar misschien ook een nieuwe badkamer, een nieuw toilet, een nieuwe keuken, nieuwe meubels, nieuwe gordijnen, nieuwe tuin, nieuw behang of verf, en ga zo maar door. Het is dan niet vreemd dat je prioriteiten moet stellen met betrekking tot waar je wel en waar je liever wat minder geld aan gaat uitgeven. Laminaat kan in dit geval een erg goede keuze zijn aangezien het relatief goedkoop is vergeleken bij andere soorten vloerbedekking.

Je wil de vloer op termijn toch gaan vervangen

Stel je voor dat je de woning opnieuw zou willen inrichten en dus ook een nieuwe vloer wil gaan aanpakken. Misschien is het voorlopig even niet zo handig om gelijk honderden of zelfs duizenden euro’s uit te geven aan iets wat niet een directe prioriteit heeft. Desalniettemin kan het zijn dat je toch snel een goede vloer wil hebben omdat de huidige vloer niet volstaat of misschien omdat je nog helemaal geen vloer hebt, zoals bij nieuwbouw doorgaans het geval. In dat geval kan laminaat een mooie tijdelijke oplossing zijn. Er zijn namelijk ook erg goedkope laminaataanbieders waarbij je voor heel weinig geld, toch een mooie tijdelijke vloer kunt hebben

Er moet een vloer in, en snel!

Je hebt geen tijd om te wachten tot plavuizen geleverd worden, het hout van het parket moet nog geleverd worden en het bedrijf wat de gietvloer zou kunnen leggen is onderbezet en heeft pas over een maand tijd. Als je per direct een vloer in je nieuwe woning moet hebben, dan kan laminaat ook een prima uitkomst bieden. Het is namelijk eenvoudig zelf te leggen en de meeste interieurbedrijven hebben vaak voldoende op voorraad liggen. Als je een paar vrienden, kennissen of familieleden vraagt, kun je in een mum van tijd de gehele woning voorzien hebben van een mooie vloer van goedkoop laminaat.

Gerelateerde berichten

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen. Het is een flinke investering maar dat is het dubbel en dwars waard wanneer je merkt dat je jaarlijks...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden