Interieurgrind

Wat is landelijk interieur?

Geplaatst op

Samenvatting: Een landelijk interieur is een combinatie van meubels, vloersoorten, verlichting en decoratie zoals te vinden in landelijke settings zoals boerderijen en het platteland. Kenmerken van landelijk interieur zijn natuurlijke kleuren en materialen en houten meubels.

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis kunt omtoveren van de huidige stijl, naar een landelijke stijl. Dit kun je doen door middel van onderstaande punten door te voeren. Let er wel altijd op dat je voldoende natuurlijke materialen gebruikt.

Landelijke meubels

Er zijn verschillende manieren waarop je het landelijke karakter in je woning kunt laten terugkomen. Een van de meest voor de hand liggende maar ook meest essentiële manieren om dit te realiseren, is door landelijke meubels aan te schaffen. Dit zijn eikenhouten stoelen en tafels of een mooie landelijke buffetkast. Hiermee zorg je er in één keer voor dat de uitstraling van de betreffende ruimte landelijke wordt.

Houten vloer

Een landelijke woning is mogelijk te combineren met een gietvloer, al krijg je dan wel een bijzondere combinatie tussen modern en landelijk – wat prima kan, overigens! Als je echt voor een volledig landelijke uitstraling wilt gaan, kun je echter beter kiezen voor een houtenvloer met bijvoorbeeld een visgraatpatroon. Ook kun je een groot deel van de ruimte afdekken met een mooi dik vloerkleed. Deze kan eventueel ook van dierlijk materiaal gemaakt zijn zoals een schapenvacht of een vloerkleed gemaakt van een bonte koe.

Handgemaakte accessoires

De landelijke stijl is ook die van een doe-het-zelfmentaliteit. Dit betekent dat de échte landelijke interieurs erg veel handgemaakte accessoires hebben. Dit geeft een karakter aan het gehele interieur waardoor het meer authenticiteit uitstraalt. Je kunt deze handgemaakte accessoires aanschaffen, maar je kunt ook eenvoudig wat houtsnijwerkjes maken en die op een leuke plek neerzetten. Het hoeft er helemaal niet perfect uit te zien. Zo lang het maar iets is wat persoonlijk is en karakter heeft.

Gerelateerde berichten

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen. Het is een flinke investering maar dat is het dubbel en dwars waard wanneer je merkt dat je jaarlijks...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden