Interieurgrind

Wat leveren zonnepanelen op?

Geplaatst op

Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen. Het is een flinke investering maar dat is het dubbel en dwars waard wanneer je merkt dat je jaarlijks honderden euro’s op je energierekening bespaard. Maar wat zijn deze voordelen precies? En wat leveren zonnepanelen je op?

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om naar elektrische energie. Op deze manier ben je in staat een groot deel of alle energie die je verbruikt zelf op te wekken. Hierdoor bespaar je dus op je energierekening en verdient de investering zichzelf terug. Maar welke voordelen zijn er nog meer?

  • Je hebt je investering na ongeveer 8 jaar terug verdient, omdat je maandelijks honderden euro’s bespaard
  • Zonnepanelen hebben een lange levensduur: gemiddeld zo’n 25 jaar!
  • Je hebt een lagere CO2 uitstoot en draagt bij aan een duurzame wereld
  • De overstap naar aardgasvrij of energieneutraal wonen wordt verkleint
  • Je woningwaarde verhoogt
  • Je kunt gebruik maken van verschillende regelingen om de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijker te maken

Meer weten? https://www.zonnepanelen-expres.nl/gids/ lees je alles over zonnepanelen: van kosten tot het rendement, van installatie tot subsidie.

Rendement zonnepanelen

Onder het rendement van zonnepanelen wordt verstaan welk percentage van het zonlicht daadwerkelijk wordt omgezet in bruikbare energie. Het rendement zegt iets over de efficiëntie van de panelen en wordt uitgedrukt in Wp.

Maar wat leveren zonnepanelen precies op? Dat is eigenlijk heel lastig te zeggen omdat het afhankelijk is van verschillende factoren. Denk hierbij aan de hoeveelheid zonlicht, de ligging van de panelen, de hellingsgraad van de panelen en de luchtstroom.

Maar toch kunnen we een goed beeld geven aan de hand van het volgende voorbeeld. In een gemiddeld huishouden wordt jaarlijks 3.400 kWh aan stroom verbruikt. Met 14 zonnepanelen van 300Wp per paneel bespaar je jaarlijks €869,- op je energierekening.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden