Interieurgrind

Weleens gedacht aan een duurzaam interieur? 3 tips!

Geplaatst op

Het is een thema wat zeer zeker leeft in onze samenleving: duurzaamheid. Er zijn eigenlijk heel veel dingen die je zelf kan doen of aanpassen om duurzamer leven of je interieur duurzamer aan te passen. Steeds vaker proberen mensen wat betreft hun energie voorziening gebruik te maken van duurzame energiebronnen.

Duurzame interieurverzorging

Een onderdeel van je interieur is het schoonmaken en onderhouden ervan: de huishouding. Er zijn veel dingen die je kunt doen om hier duurzaam mee om te gaan. Allereerst kun je overwegen om ecologische schoonmaakmiddelen te gebruiken of een DIY alternatief te gebruiken. Deze middelen zijn minder agressief voor de oppervlakten van je meubelen en daarnaast minder belastend voor de waterkwaliteit omdat je minder chemische rommel doorspoelt.

Daarnaast kan je een verschil maken door je afval te scheiden. Veel gemeenten hebben hun afvalscheiding inmiddels op orde en maken het mogelijk dat jij je glas, papier, plastic, gft en generiek afval gescheiden kan wegbrengen of laten ophalen. Zodoende wordt al het afval wat hergebruikt kán worden opnieuw gerecycled, soms zelf in de vorm van bijvoorbeeld een nieuwe stoel!

Koop verstandig, volg minder trends

Bij het inrichten van je huis kun je ook bewuste keuzes maken. Je hebt daarin extreme en minder extreme opties. Er zijn bijvoorbeeld mensen die zelf hun meubels maken of volgens het minimalisme (bijna geen spullen bezitten) gaan leven. Zo extreem hoef je niet te gaan, je doet al een grote bijdrage aan een duurzaam interieur wanneer je spullen koopt die je niet alweer na een jaar gaan vervelen óf die na een korte periode stuk gaan na gebruik. Koop dus kwaliteit en naar je langdurige smaak. Verder kan het heel leuk zijn om op zoek te gaan naar tweedehands parels. Een tweedehands designmeubel kan bijvoorbeeld mooier zijn en beter staan in je interieur, en daarbij goedkoper en unieker dan wanneer je iets nieuws ophaalt in een winkel.

Zonnepanelen

Als laatste noemen we nog een veelvoorkomend product dat niet per se in het huis wordt geïnstalleerd maar wel óp je dak. Zonnepanelen maken gebruik van zonne energie, een duurzame energiebron die nooit opraakt. Tegenwoordig zijn zonnepanelen steeds betaalbaarder en makkelijker verkrijgbaar dan enkele jaren geleden. De kwaliteit van de panelen wordt ook steeds beter en zodoende gaan zonnepanelen zomaar 30 jaar mee. Uiteraard blijft het kopen van zonnepanelen een grote investering. Echter rekening houdende met de levensduur en aankoopprijs is de gem. terugverdientijd tegenwoordig zo’n 8-10 jaar.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden