Interieurgrind

Woonaccessoires op de juiste manier stylen

Geplaatst op

Ben je toe aan een andere interieurstijl? Voor het veranderen van je interieur hoef je geen grote veranderingen toe te passen. Met het toevoegen van woonaccessoires kun je je woning een nieuwe look geven. Het stylen van accessoires kan nog een hele klus zijn. Hoe kies je nu de juiste decoratie? En hoe zet je deze op de juiste manier neer zonder dat het rommelig wordt? In dit artikel geven we je drie tips die je kunnen helpen met het stylen van woonaccessoires. 

Bepaal het kleurenpalet

Voordat je allerlei woonaccessoires aanschaft, is het belangrijk dat je het kleurenpalet bepaald. Om eenheid in je interieur te creëren, zul je met een aantal dezelfde kleuren moeten gaan werken. Kies kleuren die dicht bij elkaar liggen, zoals pastel- of aardetinten. Je kunt ervoor kiezen om de kleuren in het interieur rustig en neutraal te houden, maar je kunt ook een contrastkleur toevoegen. Dit kan een felle kleur als okergeel of rood zijn. 

Als je de basis rustig houdt, kun je in het interieur spelen met kleurrijke woonaccessoires. Als je een kleurenpalet kiest met veel opvallende kleuren is het verstandig om rustige accessoires toe te voegen. 

Accessoires clusteren

Als je het kleurenpalet hebt bepaald, kan het echte werk beginnen. Schaf een aantal nieuwe woonaccessoires aan in de een aantal kleuren of kijk wat je nog in huis hebt staan. Vervolgens kun je de accessoires gaan stylen. De gouden tip in de styling-wereld is clusteren. Dit betekent dat je verschillende soorten accessoires bij elkaar neerzet. Plaats ze altijd in groepjes. Zet bijvoorbeeld een mooie zoutlamp naast een kleine kaars. Het is belangrijk dat je balans vindt in het clusteren. Zo oogt het geheel rustiger als je een grote accessoire clustert met een of twee kleinere varianten. 

Verschillende materialen

Om een eenheid te creëren, kun je accessoires in verschillende tinten van dezelfde kleur kiezen. Kies bijvoorbeeld voor meerdere tinten roze of blauw. Daarnaast kun je spanning in het interieur creëren door met verschillende materialen te werken. Zo kun je een robuuste zoutlamp van himalayazout, die ook nog eens erg goed is voor je gezondheid, combineren met een houten beeldje. Het is vooral belangrijk dat je de accessoires styled zoals jij het leuk vindt. Ook woonaccessoires met een mooi verhaal of een bijzondere herinnering moeten een plaats krijgen in het interieur. 

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden