Interieurgrind

Zonnedak plaatsen? Kijk op Zonnepanelen planet!

Geplaatst op

De aanschaf van zonnepanelen is een goede investering. Met een zonnedak wek je je eigen elektriciteit op en kun je jaarlijks honderden euro’s besparen op je energierekening. Daarnaast draag je bij aan een beter milieu, omdat je groene stroom opwekt. Zonnepanelen zetten door middel van speciale zonnecellen zet zonlicht om in gelijkstroom. Door een omvormer wordt de gelijkstroom getransformeerd naar wisselstroom. Via de meterkast gebruik je deze energie voor je elektrische apparatuur in huis. De stroom die je ‘over’ hebt, gaat naar je energieleverancier en wordt verrekend met je verbruik. Zo profiteer jij van een lagere energierekening.

Jarenlang plezier van je zonnepanelen

Als je zonnepanelen op je dak laat leggen, heb je hier tientallen jaren plezier van. Je hoeft ze nauwelijks te onderhouden. De zon gaat iedere dag op, dus je loopt in dat opzicht geen risico. De zonnepanelen gaan zo’n 25 tot 30 jaar mee. Daarbij loopt het rendement door de jaren heen wel iets terug. Dit heeft te maken met de reactie van de zonnepanelen op temperatuurverschillen, waardoor minuscule scheurtjes ontstaan. De omvormer, die elke dag veel werk verzet, heeft een minder lange levensduur en moet meestal na ongeveer 12 jaar worden vervangen. Op Zonnepanelen planet vind je alle informatie over zonnepanelen, zodat je goed op de hoogte bent.

Alle informatie op Zonnepanelen planet

Wanneer je zonnepanelen op je dak wilt leggen, hoef je daar geen vergunning voor te hebben. Alleen als je in een monumentaal pand woont, moet je rekening houden met de daarvoor geldende regels. Je kunt zelf zonnepanelen plaatsen, als je handig bent. Zorg dan wel dat je goed weet hoe je zo’n zonnedak op een goede en veilig manier kunt installeren. Op Zonnepanelen planet vind je alle voorwaarden. In de meeste gevallen is het beter om de installatie door een professioneel bedrijf te laten doen. Zo weet je zeker dat je zonnepanelen op deskundige wijze worden geplaatst en dat je een zo hoog mogelijk rendement kunt behalen.

Verhoog de waarde van je huis met zonnepanelen

Een woning met zonnepanelen heeft een goed energielabel. Daarom stijgt de waarde van je woning als je zonnepanelen op het dak laat leggen. Bovendien zullen potentiële kopers eerder over de streep getrokken worden, vanwege de lagere energierekening. Het laten aanleggen van zonnepanelen is dus een goede keuze. Je hebt er zelf veel voordeel van en zal dat nog eens extra merken als je je woning op enig moment wilt gaan verkopen. Duurzaamheid is immers een punt dat wereldwijd hoog op de agenda staat.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden