Interieurgrind

O nee het riool is verstopt! Hoge nood? Bel de loodgieter!

Geplaatst op

In de ochtend erachter komen dat je een verstopte gootsteen of lekkage heb. Nog erger is een verstopte wc. Pff, wat moet je daar mee zo vroeg in de ochtend wanneer je juist wil opschieten. Je zou er van in de stress kunnen raken, ware het niet dat er professional is die je kan helpen met je riool ontstoppen. Een loodgieter heeft veel vakkundige trucjes in zijn hoge hoed waarmee jij snel uit de problemen bent. Kijk snel met ons mee en weet wanneer je bij de loodgieter kunt aankloppen.

Wanneer is je riool echt verstopt?

Meestal heb je het wel direct door wanneer je riool verstopt zit, maar soms kun je ook twijfelen. Daarom is het goed om een aantal dingen in je achterhoofd te houden, zodat je feilloos weet of je echt die loodgieter moet bellen. Even een korte checklist:

  • Het water spelt niet weg in je toilet
  • Je doucheput is steeds verstopt of er komt water omhoog
  • De wastafel staat steeds vol water, het loopt niet door
  • In huis hangt een rioollucht

Kun je op een of een aantal vragen ja antwoorden, dan is het tijd om de loodgieter te bellen.

Hoe werkt het?

Je belt de loodgieter en deze is snel te plaatse. Met een ontstoppingsveer en milieuvriendelijke middelen als zout en azijn zijn de meeste problemen snel te verhelpen. Dit kan meestal al binnen een uur. Wat een geluk! Er is zelfs een mobiel hogedruksysteem aanwezig in de wagens van de excellente loodgieter, daarmee ontstop je supersnel.

Inspectie

Het kan zijn dat er een inspectie nodig is om een defect in het riool op te sporen. Het kan namelijk zo zijn dat er een beschadiging is aan de rioolbuis. Met een camerasysteem is het dan mogelijk om in het riool te kijken. Eventuele beschadigingen kunnen daarna verholpen worden. Dit is een mooie systeem dat het mogelijk maakt om, zonder dat er iemand direct al het riool in moet, te zoeken naar de oorzaak van problemen.

Tips tegen verstopping

Het is slim om een aantal dingen niet te doen, zodat je riool niet verstopt raakt:

  • Te veel vochtig toiletpapier doorspoelen
  • Veel vet door de gootsteenspoelen
  • Verf door het riool spoelen
  • Nalaten om het haar uit doucheput te halen

Alles wat zich kan ophopen in de leidingen van het riool zou je moeten weren. Daar is de vuilnisemmer voor bedoeld. Laat geregeld je riool checken door een expert om problemen te voorkomen.

Meer lezen?

Wil je weten hoe je snel een droomkeuken hebt? En welke fouten er vaak bij een interieurontwerp gemaakt worden? Op onze site kun je je lekker laten inspireren.

Gerelateerde berichten

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen. Het is een flinke investering maar dat is het dubbel en dwars waard wanneer je merkt dat je jaarlijks...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden