Interieurgrind

De aanleg van je droomtuin: wat een plezier kun je daarin hebben

Geplaatst op

Een droomtuin komt er niet zomaar. Wist je dat de wereldberoemde Beatle George Harrison een voorliefde voor tuinen had? Hij was voortdurende bezig om een zijn gigantische tuinen aan te passen. Natuurlijk hoeven de mindere goden dit niet op deze manier te doen, maar veel mensen herkennen deze passie voor tuinen, want die hebben ze zelf ook. Ze proberen hun droomtuin te realiseren. In deze blog geven we je wat tips hoe je dit kunt doen.

Een goed ontwerp

Veel mensen beginnen gewoon te werken aan hun tuin en denken niet aan het grotere geheel. Het is juist heel verstandig om, voor dat je begint, een goed ontwerp te maken. En dat is jammer, want je kunt veel problemen voorkomen door vooruit te denken: bijvoorbeeld met het budget of de praktische uitvoering. Daarnaast en bovendien is het vooral heel leuk om een droomtuin te ontwerpen, lekker creatief zijn en puzzelen hoe je het allemaal gaat aanpakken.

De praktijk

Wanneer je daadwerkelijk bezig bent met het tuinontwerp, dan kom je er achter dat je de theorie en praktijk soms uit elkaar lopen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je zwembad toch wel lastig te realiseren is wanneer er geen gedegen ondergrond is waar de graafmachine (een kleine, dat wel) op kan staan. Na wat rond Googlen en bellen kom je er achter dat er bedrijven zijn die het voor je kunnen doen, omdat zij gebruik maken van betonplaten. Dat is een aanzienlijke aanslag op je budget, maar dat zwembad zal en moet er komen, dus dan kun je het budget verhogen of op andere dingen bezuinigen.

Terras met veranda

Een terras is de ideale plek om te genieten met familie en vrienden. Natuurlijk is je droomtuin niet compleet met alleen een terras. Daarom voegen we er ook een veranda aan toe, daarmee naderen we de uiteindelijke droomtuin een heel eind. Zo’n terras met veranda vormt al snel het centrum van je droomtuin. Je kunt hier lekker zitten genieten van het buitenleven en een BBQ. Echt paradijselijk om zo te kunnen genieten.

Het zwembad

Ja, natuurlijk voor we het vergeten, het zwembad mag echt niet ontbreken. Ook in Nederland kunnen de zomers heet zijn. Hoe relaxt is het om in je zwembad lekker af te koelen. Precies, wie wil dat niet? Veel beter dan een opblaasbad. Zorg ook voor een mooie lichtplan, dat ziet er leuk uit onderwater in de avond.

Conclusie

Een droomtuin ontwerpen en uitvoeren loopt langs de weg van de theorie en praktijk naar de realisatie van een plek waar jong en oud kunnen genieten van de zomer. Laat je informeren door een expert en geniet van je privé paradijs op deze aarde.

 

Meer ontdekken over wonen?

Er bestaat een basis die je in elke modern tuindesign kunt gebruiken, zie wat jij er aan kan hebben. Riool verstopt? Even loodgieter bellen.

Gerelateerde berichten

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen. Het is een flinke investering maar dat is het dubbel en dwars waard wanneer je merkt dat je jaarlijks...

Lees meer

Schildertrends 2022

Ben je toe aan een nieuwe kleur in huis? Of ben je pas verhuist en moet je nog een kleur kiezen? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor het...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden