Interieurgrind

De mooiste kleuren voor je woonkamer: kleurtrends 2019

Geplaatst op

Vandaag nemen we je mee door een kleurige wereld. In 2019 zijn de kleuren die je kunt kiezen voor je woning gevarieerd en aansprekend. In deze blog geven we je een aantal suggesties waarmee je je woning een geweldige look kunt geven. We raden je sikkens verf aan, dit is een verfsoort die snel dekt en een prachtige look geeft aan het interieur. Dan heb je de juiste basis om de rest van je woning in te vullen.

Woonkamer

De woonkamer is de ruimte in huis waar mensen meestal het vaakst zitten. Het hangt dus helemaal van je eigen temperament en wensen af wat voor kleur je hier wilt zien. Terracottakleur is dit jaar weer helemaal in. In de jaren negentig zagen we deze kleur ook overal, daarna was deze een aantal jaar weg, om nu dus weer op te duiken. De warme tinten worden door veel mensen gewaardeerd. Een gezellige uitstraling. Met terracotta kun je veel doen qua decoratie en accessoires. Een mooie manier om die mediterrane feel te creëren.

Slaapkamer

In de slaapkamer wil je niet te veel tierelantijnen in de decoratie en daarnaast vinden veel mensen het fijn om een rustige kleur te hebben op de wanden. Daarom is de kleur blauw dit jaar een trend. Zo heb je een rustige feel in je slaapkamer, iets dat heel belangrijk is om rustig in slaap te kunnen vallen. Een drukke slaapkamer leidt visueel toch te veel af.

Studeerkamer

Wat voor de slaapkamer geldt, gaat in mindere mate ook op voor de studeerkamer, natuurlijk niet om in slaap te vallen, maar wel om in alle rust te werken en niet afgeleid te worden. Een lichte grijstint raden we dan ook aan. Voor de stijl waarin je de kamer inricht raden we een minimalistische aan. Deze blijft ook lang ‘bij de tijd’, je interieur krijgt dan niet snel een gedateerde look, juist omdat de ontwerpen van de meubels zo minimalistisch zijn: een eenvoudige vorm en gebruikte materialen zoals glas en staal die een bepaalde tijdloosheid uitstralen.

Hal

In de hal worden je gasten verwelkomt. Dan moeten ze zich natuurlijk direct welkom voelen. Dat kun je doen door een vriendelijke en gastvrije aankleding van deze ruimte, die een beetje het visitekaartje van het huis is. Zorg dat de meubels een praktische invulling van de ruimte hebben, denk daarbij aan een handig schoenenkastje en mooie kapstok. Kleuren die in de hal passen zijn vooral lichte en warme tinten. De mensen moeten direct een goed gevoel krijgen over wat ze zien.

Tips

Een interieur uitzoeken en ontwerpen is een creatieve onderneming. Het is leuk om inspiratie te krijgen vanuit verschillende kanten. Lees daarom de nodige tips en bekijk verschillende bronnen. Onthoud dat het vooral gaat om wat jij zelf erg mooi vindt. Veel plezier met het inrichten van je woning!

Meer lezen?

Op onze site lees je van alles over interieur en lifestyle. Hoe richt je een duurzaam interieur in? Wat zijn goede tips om een babykamer goedkoop in te richten? Ontdek het allemaal en meer!

Gerelateerde berichten

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen hebben ontzettend veel voordelen. Het is een flinke investering maar dat is het dubbel en dwars waard wanneer je merkt dat je jaarlijks...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden