Interieurgrind

Gietvloeren voor een ultiem industrieel interieur

Geplaatst op

Om je ultieme interieur met een industriële look te realiseren is het goed om een gedegen basis te hebben. Er zijn meerdere manieren om dit voor elkaar te krijgen. Hoe? Dat zullen we je hieronder laten zien. Maar we kunnen je wel alvast verklappen dat het iets te maken heeft met een gietvloer. Kijk snel naar de tips en laat je inspireren. Wij zitten in de inspiratie business en vinden het heel tof om je kennis te laten maken met de verschillende stijlmogelijkheden.

Een reis door de tijd

Een industrieel interieur is idealiter een reis door de tijd. Hoe dat zit? Eigenlijk heel eenvoudig: er is behoorlijk wat tijd overheen gegaan eer de industriële industrie voet aan de grond kreeg in onze residentiele interieurs. Het begon allemaal met de industriële revolutie die in Engeland opgang kwam omstreeks het jaar 1750. Ambachtelijke en kleinschalige “ondernemingen”, zoals werkplaatsen en “thuisnijverheid”, groeide in een rap tempo uit tot fabrieken. Dit maakte dat er een industrie opgang kwam met een omvang die nog niet eerder gezien was. Nieuwe technieken werden ingezet. De consequenties van deze revolutie zijn dat de prijs van goederen daalden en meer mensen deze konden veroorloven. De interieurontwerpen van fabrieken waren grof, met veel ijzer en beton. Later staal en beton. Deze grove ontwerpen hebben door de jaren heen hun weg naar de interieurs van onze huizen gevonden. Waarom deze zo populair geworden zijn, is niet met 100% zekerheid te zeggen, maar waarschijnlijk heeft met het elementaire design te maken en misschien wel met een soort nostalgie (zeker als het oude industriële elementen als lampen betref) omdat ze afkomstig zijn uit een tijd waarbij de zware industrie nog een grote rol speelde in de westerse wereld. Veel van deze industrie, de cultuur en leven daar rondom heen is verplaatste naar Azië.

Een industrieel interieur

Om een industrieel interieur te kunnen realiseren is het nodig om gebruik te maken van strak design met een robuuste look. Dit kun je vinden op rommelmarkten, brocantes, op de sloop en gewoon in de winkel. Er zijn zelfs partijen die delen uit oude DDR-fabrieken aanbieden. Dit zijn vaak lampen uit fabrieken of andere oude industriële objecten. Als je deze combineert met nieuw ontworpen industrieel design, dan weet je zeker dat je een supergaaf industriële interieur hebt. Wat kun je in je woning zetten?

  • Industriële lampen
  • Objecten uit stroomkasten
  • Palletkasten en -stoelen
  • Steigerbuis meubels
  • Gietvloer

Wie had het ooit kunnen denken dat deze industriële elementen ooit in een woonkamersfeer zouden scheppen. Maar ze doen het en zijn erg populair! En gietvloer biedt je de basis. Welke gietvloeren zijn er eigenlijk?

Gietvloeren

Er zijn gietvloeren in allerlei soorten, maar de allermooiste voor een industrieel design vinden wij toch wel de grijs of zwarte gietvloer en de betonlookvloer. Die laatste is ook een vloer gemaakt van kunststof en heeft veel voordelen. Deze vloer lijkt op een betonvloer, maar is minder stoffig. Door de flexibele eigenschappen is deze vloer erg geschikt in samenwerking met vloerverwarming. Hij barst namelijk minder snel. De gietvloer is gemakkelijk schoon te maken en daardoor ideaal.

Meer lezen?

Ontdek wat een goede basisindeling is voor een tuin en hoe je siergrind gemakkelijk schoonmaakt.

Gerelateerde berichten

Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, is de logische stap om eerst op het internet te gaan zoeken naar het woningaanbod. Toch kan het in dit geval gebeuren dat...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen als het gaat over het inrichten van je woning. Lees er meer over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ interieurgrind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden